RSS
 

Să descoperim lumea animalelor

23 Feb

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila îi invită pe copiii cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani la Atelierul „Să descoperim lumea animalelor”.  Activitatea este gratuită și se va desfășura o dată pe lună, la Sala de Lectură. În cadrul acestui atelier copiii vor face o fascinantă incursiune în lumea animalelor domestice și sălbatice prin prezentări interactive, jocuri și concursuri.

Activitatea este coordonată de Adriana Ștefania Mînzu, bibliotecar. Prima întâlnire are loc, sâmbătă, 11 martie 2017, între orele 9.30-11.30. Înscrierile se fac în limita a 15 locuri pe atelier, la sediul Bibliotecii, în P-ța Poligon nr 4, Punctul de Înscriere, sau la telefon 0239 611292 (tasta 4).

Laura Caplea

 

Omagiu lui Pușkin

21 Feb

Luni, 20 februarie, la Secția Mediatecă a Bibliotecii Județene “Panait Istrati” Brăila a avut loc evenimentul „A.S. Pușkin – Magie, Repere și Destin!”, organizat în parteneriat cu Asociația „Obștea Cazacilor” din România, Școala gimnazială „A.S. Pușkin” și Liceul de Artă „Hariclea Darclee”. Manifestarea a comemorat 180 de ani de la moartea lui Aleksandr Sergheevici Pușkin, cunoscut poet și dramaturg rus, considerat întemeietorul literaturii ruse moderne.

Evenimentul a cuprins recitaluri de poezie, cântece, dansuri și momente de teatru, coordonate de prof. Maria Ștefan și Mihai Chirsanov. Cu acest prilej au fost organizate două expoziții: una de cărți poștale ilustrate rusești aflate în colecțiile speciale ale Bibliotecii și expoziția “Matrioșka” de desene realizate de copii la Atelierul de pictură desfășurat săptămânal în Bibliotecă. A moderat Ion Volcu, șef birou Colecții Speciale. Centrul Multilingv din cadrul Bibliotecii.

Colega noastră, Elisaveta Drăghici, a pregătit o prezentare power point cu cele mai importante momente din viața și opera lui Pușkin. S-a subliniat faptul că A.S. Pușkin  este poetul național al Rusiei, întemeietorul literaturii ruse noi și primul scriitor rus de valoare universală.

În public au fost prezenți: Vladimir Neceaev, vice-consul al Federației Ruse la Constanța, Solomon Cristian, vice-președinte Asociația „Obștea Cazacilor” Constanța- cu grad Esaul, Purice Alexandru, membru în cadrul Asociației și Pavlovu Ionuț, președintele Filialei Brăila a Asociației „Obștea Cazacilor”.

Laura Caplea

 
 

George Washington, primul președinte american – 285 de la naștere

20 Feb

Miercuri, 22 februarie 2017, ora 12.00, la Centrul Multilingv al Bibliotecii se va desfășura activitatea “George Washington, primul președinte american – 285 de la naștere”, coordonată de Eugenia Turcu, bibliotecar. Participă elevi de la Liceul Economic “Ion Ghica”, care vor viziona un film despre viața lui G. Washington și o expoziție documentară de cărți cu toți președinții americani.

 

 

Laura Caplea

 
No Comments

Posted in Diverse

 

Ziua mondială a justiției sociale

20 Feb

Ziua mondială a justiției sociale este marcată anual pe 20 februarie și promovează dezvoltarea individului, eliminarea barierilor de orice natură, legate de religie, vîrstă, etnie, sex, cultură sau rasă, diminuarea sărăciei și a discriminării, promovarea drepturilor omului (dreptul la bunăstare socială, la justiție, la un mediu decent de trai și muncă).

Cu acest prilej, marți, 21 februarie, ora 10.00, Biblioteca Județeană “Panait Istrati” organizează cu Penitenciarul Brăila o activitate comună pe tema justiției. Coordonatori: Ion Volcu și Elisaveta Drăghici.

Laura Caplea

 

Piticii și-au reluat călătoriile!

20 Feb

Sâmbătă, 18 februarie, la Biblioteca Județeană “Panait Istrati” s-a desfășurat un nou Atelier “Călătoria Piticilor în Țara Uriașilor”, coordonat de prof. înv. primar Vali Mihaela Mihalcea și Irina Ene, bibliotecar. Tema atelierului a fost “minciuna”, începând, astfel o serie de discuții despre calitățile și defectele oamenilor. După ce au aflat povestea lui Ionică mincinosul si unele dintre cele mai reprezentative proverbe despre minciună, piticii l-au confecționat din diverse materiale pe Pinocchio, care, bineînteles, nu putea lipsi de la o astfel de discuție.

 

Atelierul se organizează lunar și se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. În cadrul activității au loc discuții tematice sau vizionări de filme educative, urmate de o parte practică, în care copiii realizează diverse obiecte handmade. Înscrierile se fac la Secția Mediatecă, în limita locurilor disponibile. Vă așteptăm!

Laura Caplea

 

Povești și puncte – Atelierul cu tradiții

17 Feb

Miercuri, 15 februarie, la Bibliotecă a avut loc prima întâlnire în cadrul proiectului educațional „Cultură și civilizație pe malurile Prutului și ale Dunării de Jos”, destinat elevilor din Republica Moldova care studiază în Brăila. „Povești și puncte – Atelierul cu tradiții” a fost coordonat de Corina Ciuraru, șef serviciu în cadrul Bibliotecii. Peste 20 de adolescenți care au participat la activitate au confecționat mărțișoare din cusături pe etamină după modele de cusături vechi românești sau mărțișoare pictate din lut alb.

  

Urmează și alte activități ce abordează într-o manieră interdisciplinară noțiuni de istorie, cultură și civilizație românească, ore de limba și literatură română, matematică și alte discipline socio-umane.

Laura Caplea

 

Să-l cunoaștem pe Brâncuși

17 Feb

Anul acesta se împlinesc 60 de ani de la moartea lui Constantin Brâncuși, prilej cu care la Bibliotecă s-a organizat astăzi, 16 februarie, activitatea “Să-l cunoaștem pe Brâncuși”, coordonată de colega noastră Mara Ionașcu. Au participat elevii clasei a V-a de la Colegiul “Gh. M. Murgoci”, însoțiți de prof. Alina Vlad. Copiii au aflat lucruri interesante despre opera și viața lui Brâncuși, prezent în cele mai mari muzee din lume și considerat pe bună dreptate cel mai mare sculptor al secolului XX.

 

După ce au asistat la o prezentare despre Brâncuși, copiii au desenat la alegere trei dintre sculpturile marelui artist, după care au explicat ce le-a plăcut la aceste opere. Fie că a fost vorba de sculpturi ca Sărutul, Pasarea în văzduh, Domnișoara Pogany sau Cumințenia pământului, copiii au încercat să le redea cât mai fidel pe coala de desen.

Laura Caplea

 

 

Blogger Hub

17 Feb

Ești licean și vrei să devii blogger? Vino la Bibliotecă să înveți câteva secrete!

Sâmbătă, 25 februarie, începând cu ora 10.00, la Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila începe Blogger Hub – incubator pentru viitorii bloggeri. Învață despre cum să-ți construiești brand-ul personal în domeniile tale de interes și ce tehnici de comunicare se folosesc. Vorbim despre etică și reguli de copyright,  despre cum să creezi conținut competitiv și cum să-ți crești traficul pe blog. Ne întâlnim o dată pe lună, până în august!

Blogger Hub este coordonat de Maria-Valentina Sava și Elisaveta Drăghici; înscrierile se fac la telefon 0239 611292 (tasta 1) sau personal la sediul Bibliotecii din Piața Poligon nr. 4, la Punctul de înscriere.

 

 

Atelier de pictură pentru copii

17 Feb

Centrul Multilingv din cadrul Bibliotecii Județene “Panait Istrati” Brăila a găzduit joi, 16 februarie 2017 o nouă sesiune de lucru din cadrul Atelierului de pictură pentru copii „Armonia culorilor și formelor” coordonat de conservatorul secției Colecții Speciale, Mara Croitoru.

Tema din această săptămână – realizarea desenelor înfățișând păpușile Matrioșka.

Întâlnirile au loc săptămânal, în fiecare joi, între orele 16.00 – 18.00, la Centrul Multicultural, din Str. Belvedere, nr. 3. Atelierul este gratuit și se adresează copiilor până la vârsta de 15 ani.

Luni, 20 februarie 2017, în cadrul evenimentului „A. S. Pușkin – Magie, Repere și Destin!” realizat în parteneriat cu Asociația „Obștea Cazacilor” din România, Școala gimnazială „A. S. Pușkin” și Liceul de Artă „Hariclea Darclée” va avea loc o expoziție de desene realizate de copiii participanți la Atelierul de pictură unde vor fi expuse creațiile cu păpușile Matrioșka.

 
 

A.S. Pușkin – Magie, Repere și Destin!

17 Feb

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila organizează luni, 20 februarie 2017, ora 14.00, evenimentul „A.S. Pușkin – Magie, Repere și Destin!” în parteneriat cu Asociația „Obștea Cazacilor” din România, Școala gimnazială „A.S. Pușkin” și Liceul de Artă „Hariclea Darclee”. Manifestarea comemorează 180 de ani de la moartea lui Aleksandr Sergheevici Pușkin, cunoscut poet și dramaturg rus, considerat întemeietorul literaturii ruse moderne.

Evenimentul cuprinde recitaluri de poezie, cântece, dansuri și momente de teatru. Cu acest prilej vor fi organizate două expoziții: una de cărți poștale ilustrate rusești aflate în colecțiile speciale ale Bibliotecii și expoziția “Matrioșka” de desene realizate de copii la Atelierul de pictură desfășurat săptămânal în Bibliotecă. Moderează Ion Volcu, șef birou Colecții Speciale. Centrul Multilingv din cadrul Bibliotecii.

Intrarea este liberă.

Laura Caplea