31 martie 2014

Comentarii:

Off
 martie 31, 2014
 Off
Categorie: Diverse

Pe perioada vacanței de vară atelierele din lista de mai jos sunt sistate deoarece la bibliotecă se desfășoară Clubul de Vacanță. Cluburile vor fi reluate din luna octombrie 2019.

Cluburi la Bibliotecă

Club de Robotică,  Electronică, Programare şi Mecanică

Atelierele sunt dedicate copiilor pasionați de inovaţia digitală şi Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (IT&C) cu vârsta cuprinsă între 9-16 ani. Se lucrează sub coordonarea unui specialist cu rezultate deosebite în acest domeniu, Conf. Dr. Ing. Petru Dumitrache, profesor la Facultatea de Inginerie şi Agronomie Brăila, Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi.

Coder Dojo – ateliere de programare, dezvoltare site-uri web, aplicații, programe și jocuri, pentru copii și tineri cu vârste cuprinse între 9 și 17 ani. Coordonatori: mentori voluntari, membri în Asociația brăileană „Dumitru Ionescu”.

 Quilling Paper Art – Arta rulării hârtiei

Întâlnirile au loc vinerea, din două în două săptămâni, între orele 16.00-18.00, la etajul I al Secției Împrumut Carte pentru Adulți. Coordonatorii activității sunt Valentina Chiriac, Șef Birou Relații cu Publicul și Mihaela Lungu, bibliotecar.  Vă așteptăm să descoperiţi ce înseamnă quilling!

Atelier de cusături: Să învățăm să coasem!

Vă invităm să vă alăturați acestei activități plăcute și relaxante, care se desfășoară de două ori pe lună între orele 10.00 – 12.00, la etajul I al Secției Împrumut Carte pentru Adulți. Atelierul este coordonat de Doina Lalu și Leta Răileanu, bibliotecari.

Club Kagami

Pasionații de literatură, cultură și artă japoneză sunt invitați să se alăture clubului „Kagami”, întâlnirile se desfășoară o dată pe lună, sâmbăta, la Sala „Vespasian Lungu”, et. 1. Coordonator: Camelia Aurelia Cherciu, bibliotecar.

 Istoria artei religioase

Atelierul prezintă în linii generale istoriei artei religioase și este destinat elevilor de gimnaziu și liceu. După partea teoretică, participanții realizează în diferite tehnici și cu diverse materiale lucrări individuale reprezentând imagini iconografice. Întâlnirile sunt lunare,  sâmbăta și sunt coordonate de Camelia Aurelia Cherciu – bibliotecar.

Colorăm viața

Proiect educațional dedicat copiilor cu CES (Cerințe educaționale speciale) și tulburări de limbaj, se desfășoară lunar și oferă copiilor posibilitatea să-și dezvolte încrederea în sine și independența. Activitățile urmăresc educarea capacității de acțiune și socializare, precum și adaptarea lor la mediul nou – spațiul bibliotecii. Cooronator: Camelia Aurelia Cherciu – bibliotecar.

Construim Împreună- proiect educațional dedicat copiilor cu sindrom Down și autism organizat cu sprijinul unei echipe care dorește să se implice în activități de dezvoltare şi recuperare fizică şi psihică, menite să-i ajute pe acești copii. Coordonator: Camelia Aurelia Cherciu – bibliotecar.

Biblio amici pentru bunici – proiect social care se adresează bătrânilor din Căminul Sfinții Apostoli ”Petru și Pavel”. Acțiunea are loc sub deviza ”și ei sunt ai noștri”, iar proiectul este realizat de Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila în parteneriat cu Asociația ”ART- TERAPIE. CES.AU”.  Pe lângă zâmbete și vorbe bune bunicii au posibilitatea de a participa la diverse activități recreative, care să le facă viața mai frumoasă (handmade, lectură, vizionări filme, etc). Activitățile au loc lunar și sunt coordonate de Camelia Aurelia Cherciu – bibliotecar.

Timpul Poveștilor

La Centrul Multifuncțional din Lacu Dulce se desfășoară săptămânal clubul de lectură “Timpul Poveștilor”, adresat copiilor din medii devaforizate, în special din comunitatea de romi.  Activitățile constau în sesiuni de lectură, jocuri de  comunicare, precum și o parte practică de realizare a unor semne de carte și desene ale personajelor din povești. Coordonator: Laura Caplea, bibliotecar.

Societatea adolescenților anonimi-activități distractive pentru petrecere a timpului liber, dezvoltare pesonală. Coordonator: Sabrinei Popescu, voluntar.

Atelier de reproduceri –  pictură pentru copii, bilunar, la Centrul Multilingv al Bibliotecii. Coordonator: Mara Croitoru, conservator.

Clubul de vacanţă pentru copii şi adolescenţi

Oferta Bibliotecii pentru Clubul de vacanţă cuprinde:

*Ateliere creative (pictură, handmade, reciclare creativă, quilling, cusături, etc.)
* Activităţi în aer liber;
* Activităţi sportive;
* Ateliere pentru învăţarea limbilor străine și instrumentelor muzicale.

Atelierele din cadrul Clubului se desfăşoară pe perioada vacanţei de vară și sunt susținute de profesori și instructori voluntari. Toate activităţile sunt gratuite, condiţia obligatorie fiind ca participanţii să fie înscrişi la Bibliotecă.

Media Club: Cultura prin imagine – vizionări de filme documentare, artistice, istorice, piese de teatru. Activitatea clubului este anunţată la fiecare început de lună la Mediatecă.

Grafică pentru copii- bilunar, la Mediatecă copiii de peste 9 ani pasionați de desen sunt invitați să-și aprofundeze cunoștințele cu noțiuni de grafică predate de Marilena Ioanid, artist plastic brăilean.

Călătoria piticilor în țara uriașilor- Atelierul se desfășoară o dată pe lună și constă în vizionări de filme educative, discuții tematice și ateliere creative. Coordonatoarele activității sunt prof. înv. preșcolar Vali Mihaela Mihalcea și Irina Ene, bibliotecar în cadrul secției Mediatecă.

Poveștile IEI – Atelierele sunt dedicate inițierii și exersării în meșteșugul coaserii unei ii și este destinat adulților. Activitatea are loc lunar și este coordonată de Corina Ciuraru, șef serviciu Automatizare. Tehnoredactare. Digitizare.

Școala Silviei – dezvoltare personală pentru adolescenți, în fiecare săptămână, luni, de la ora 16.00. Coordonator: Silvia Albu, formator.

De vorbă cu psihologul – activitate lunară, coordonată de Luminița Filipoiu, psiholog și Adriana Mînzu, bibliotecar.

Împreună suntem BRAVO – ateliere recreative, de socializare si relaxare, dedicate persoanelor adulte cu handicap din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Brăila, de 2 ori pe lună. Coordonator: Valentina Chiriac, bibliotecar.

Educație financiară – workshop dedicat tinerilor, săptămânal, în fiecare marți, de la ora 17.30. Coordonator: Gabriel Stoica, analist financiar.

Simțul echilibrului – workshop de dezvoltare personală pentru promovarea unui stil de viață sănătos, în fiecare luni, de la ora 17.30. Coordonator: Didi Mocanu, formator.

Din 2010 funcţionează în cadrul Bibliotecii Trupa de teatru pentru seniori Ambiţioşii, coordonată de dr. Eduard Claudiu Brăileanu, șef serviciu Relații Publice. Aceştia se întâlnesc săptămânal şi fac repetiţii la piese de teatru, pe care apoi le prezintă în faţa publicului.  Pe lângă aceste programe mai funcţionează şi Clubul Seniorilor, unde aceştia vizionează filme la cerere sau organizează diverse activităţi.

Cenaclul Panait Istrati, înfiinţat în cadrul Bibliotecii în 2012, promovează creaţia literară locală şi dezbaterile culturale, membrii clubului întâlnindu-se o dată pe lună.

Detalii și înscrieri: Biblioteca Județeană Panait Istrati Brăila, Biroul de Înscriere, parter, 0239/611292.

Toate activitățile sunt gratuite. Vă aşteptăm!