31 martie 2014

Comentarii:

Off
 martie 31, 2014
 Off
Categorie: Diverse

 

Ateliere 2021-2022

Club de Robotică,  Electronică, Programare şi Mecanică

Atelierele sunt dedicate copiilor cu vârsta cuprinsă între 9-16 ani pasionați de inovaţia digitală şi Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (IT&C). Clubul se desfășoară la Makerspace și este coordonat de Ștefăniță Alecu și Silviu Gheorghe.

English is Fun (septembrie – mai)

Atelierul de limba engleză se adresează copiilor de 8-10 ani și se desfășoară bilunar. Coordonator: Olimpia Moraru, bibliotecar.

Și dacă finalul ar fi altul? (septembrie – mai)

Clubul Și dacă finalul ar fi altul? invită adolescenții de 14-16 ani la lectură și dezbateri tematice. Întâlnirile sunt lunare și sunt coordonate de Olimpia Moraru, bibliotecar.

Și eu sunt creativ! (septembrie – mai)

Atelierul de handmade este dedicat copiilor peste 7 ani, se organizează bilunar, joia, între orele 14.00-16.00. Coordonatori: Florentina Petcu și Silvia Iacob, bibliotecari.

Atelier de Quilling (septembrie – mai)

Întâlnirile au loc vinerea, din două în două săptămâni, între orele 16.00-18.00, la etajul I al Secției Împrumut Carte pentru Adulți. Coordonatorii activității sunt Valentina Chiriac, Șef Birou și Mihaela Lungu, bibliotecar.  Vă așteptăm să descoperiţi ce înseamnă quilling!

Atelier de cusături: Să învățăm să coasem! (septembrie – mai)

Vă invităm să vă alăturați acestei activități plăcute și relaxante, care se desfășoară de două ori pe lună, sâmbăta,  între orele 10.00 – 12.00, la etajul I al Secției Împrumut Carte pentru Adulți. Atelierul este coordonat de Doina Lalu și Leta Răileanu, bibliotecari.

 Istoria artei religioase (septembrie – iunie)

Proiect județean educațional care prezintă în linii generale istoria artei religioase și este destinat elevilor de gimnaziu și liceu. Atelierele sunt structurate astfel: prezentări/filme la partea teoretică și partea practică, care constă în realizarea unor obiecte cu teme religioase și motive populare. Întâlnirile sunt lunare,  sâmbăta și sunt coordonate de Camelia Aurelia Cherciu – bibliotecar.

Colorăm viața (septembrie – iunie)

Atelier dedicat copiilor cu CES (Cerințe educaționale speciale) și tulburări de limbaj, se desfășoară bilunar și oferă copiilor posibilitatea să-și dezvolte încrederea în sine și independența. Activitățile urmăresc educarea capacității de acțiune și socializare, precum și adaptarea lor la mediul nou – spațiul bibliotecii. Cooronator: Camelia Aurelia Cherciu – bibliotecar.

Construim Împreună (septembrie – iunie)

Proiect educațional dedicat copiilor cu sindrom Down și autism organizat lunar cu sprijinul unei echipe care dorește să-i implice în activități de dezvoltare, cognitive și practice, menite să-i ajute pe copiii cu nevoi speciale. Atelierele se axează pe jocuri de mișcare, socializare, încurajând creativitatea copiilor prin activități cum ar fi: lectura, desenul, jocuri educative, lucru manual, etc. Coordonator: Camelia Aurelia Cherciu – bibliotecar.

Magia Florilor (septembrie – iunie)

Atelierul de botanică distractivă este destinat copiilor de 6-12 ani, se desfășoară bilunar și presupune ieșiri pe teren când vremea permite. Coordonator: Camelia Aurelia Cherciu, bibliotecar.

Biblio amici pentru bunici (septembrie – mai)

Proiect social care se adresează bătrânilor din Căminul Sfinții Apostoli ”Petru și Pavel”. Acțiunea are loc sub deviza ”și ei sunt ai noștri”, iar proiectul este realizat de Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila în parteneriat cu Asociația ”ART- TERAPIE. CES.AU”.  Pe lângă zâmbete și vorbe bune bunicii au posibilitatea de a participa la diverse activități recreative, care să le facă viața mai frumoasă (handmade, lectură, vizionări filme, spectacole etc). Activitățile au loc lunar și sunt coordonate de Camelia Aurelia Cherciu – bibliotecar.

Timpul Poveștilor (septembrie – iunie)

La Centrul Multifuncțional din Lacu Dulce se desfășoară bilunar clubul de lectură “Timpul Poveștilor”, adresat copiilor din medii devaforizate, în special din comunitatea de romi.  Activitățile constau în sesiuni de lectură, jocuri de comunicare, precum și o parte practică de realizare a unor semne de carte, desene ale personajelor din povești etc. Coordonator: Laura Caplea, bibliotecar.

Antrenăm inteligența la Cercul de șah ROCADA!

Copiii din ciclul primar care doresc să învețe șah sunt așteptați la bibliotecă în fiecare zi de marți și joi, de la ora 17.00, la cursul organizat de Iulian Preda, instructor.

Clubul de vacanţă pentru copii şi adolescenţi

Oferta Bibliotecii pentru Clubul de vacanţă cuprinde:

*Ateliere creative (pictură, handmade, reciclare creativă, quilling, cusături, etc.)
* Activităţi în aer liber;
* Activităţi sportive;
* Ateliere pentru învăţarea limbilor străine și a instrumentelor muzicale.

Atelierele din cadrul Clubului se desfăşoară pe perioada vacanţei de vară și sunt susținute de bibliotecar, profesori și instructori voluntari. Toate activităţile sunt gratuite, participarea este admisă doar pe baza permisului de bibliotecă.

Poveștile IEI – Atelierele sunt dedicate inițierii și exersării în meșteșugul coaserii unei ii și este destinat adulților. Activitatea are loc lunar și este coordonată de Corina Ciuraru, șef serviciu în cadrul bibliotecii.

De vorbă cu psihologul

Workshop de psihologie care abordează diferite teme de interes pentru societatea actuală, interactiv, lunar, coordonat de Luminița Filipoiu, psiholog și Monica Popescu, bibliotecar.

Împreună suntem BRAVO (septembrie – mai)

Ateliere recreative, de socializare si relaxare, dedicate persoanelor adulte cu handicap din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Brăila, de 2 ori pe lună. Coordonator: Valentina Chiriac, șef birou în cadrul bibliotecii.

Moara cu Cerneală (septembrie – mai)

Clubul de lectură “Moara cu cerneală” este dedicat copiilor din clasele O-IV, se desfășoară lunar la Ludotecă și este coordonat de prof. înv. primar Bianu Rodica, prof. înv. primar Iordan Angelica și Stanciu Doiniţa, bibliotecar. Dragi copii, noi încărcăm moara cu cerneală și vă așteptăm!

Grupul “Nino Nino”

În cadrul grupului se desfășoară activităţi cultural-artistice pentru copii: desen, muzică, teatru, spectacole, concursuri, comunicare, sesiuni de lectură, etc. Întâlnirile au loc la Ludotecă în fiecare vineri și sâmbătă, activitatea făcând parte din proiectul “Zâmbetul uneşte”, iniţiat de Asociaţia Culturală “Leviathan”.

Atelierul de Caligrafie – se desfășoară la Centrul Multicultural, săptămânal, activitatea vizează copiii de 6-8 ani.

Coordonatori: Mara Lorina Ionașcu, restaurator și Ana-Maria Florică, conservator.

Atelier de Pictură Veselie și Culoare

Întâlnirile au loc săptămânal la Centrul Multicultural, pot participa copiii de 5-10 ani. Coordonator: Mara Lorina Ionașcu, restaurator.

Atelierul MixArt (septembrie – mai) – activități handmade, desen, pictură, modelaj, destinate copiilor peste 6 ani. Atelierele sunt organizate la Mediatecă, o dată pe lună. Coordonatori: Irina Ene și Steluța Buzdugan, bibliotecari.

Dance 60+

Seniorii activi sunt invitați la o porție de bună dispoziție, socializare și un strop de sănătate prin mișcare. Întâlnirile au loc în fiecare săptămână, pe serii. Coordonator: dr. Claudiu Brăileanu, șef serviciu.

Atelier de Miniaturi

De două ori pe lună ne întâlnim la Secția Împrumut Adulți la Atelierul de Miniaturi, unde confecționăm obiecte decorative din diverse materiale și prin diferite tehnici.

Coordonatori: Leta Răileanu și Mihaela Lungu, bibliotecari.

Grup suport pentru persoane afectate de co-dependență – întâlnirile sunt organizate săptămânal, marțea, de la ora 17.00, Sala Fănuș Neagu.

Alfabetizare digitală pentru seniori

Seniorii descoperă lumea calculatoarelor și tainele telefoanelor mobile în fiecare zi de luni, ora 11.00, la Centrul de Instruire.

Detalii și înscrieri: Biblioteca Județeană Panait Istrati Brăila, Biroul de Înscriere, parter, 0239/611292.

Toate activitățile sunt gratuite. Vă așteptăm!

Font Resize