Programul național România EduCaB

Descrierea proiectului:

Categorie:
Proiecte

* România EduCaB vizează 626 de biblioteci publice din nouă județe * Proiectul va fi implementat la nivel local în bibliotecile din localitățile Viziru, Bordei Verde, Mircea Vodă și Frecăței.

România EduCaB este o platformă națională inter-instituțională, inter-disciplinară, lansată în 2015, cu scopul de a crește capacitatea bibliotecilor publice din țară de a răspunde nevoilor educaționale și de dezvoltare la nivel local. Programul vizează lărgirea și înnoirea fondului de carte și a materialului educațional, inclusiv a calculatoarelor, sprijinirea intervențiilor la nivel de infrastructură fizică (mobilier, amenajări), programe educaționale ( schițarea și implementarea unor inițiative pe termen scurt și mediu) în 626 de biblioteci din 9 județe, printre care și Brăila. Pentru început proiectul va fi implementat în bibliotecile publice din Viziru, Bordei Verde, Mircea Vodă și Frecăței, dar acesta poate fi extins și în alte biblioteci din județ.

Mai multe organizaţii, grupuri informale, companii, ONG-uri, instituţii publice sunt implicate în implementarea conceptului EduCaB. Printre acestea se află Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila alături de: Biblioteca Naţională a României, Ipsos România, Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), Centrul Român pentru Inovație în Dezvoltare Locala, NexT Cultural Society, Asociația “Tineri pentru Europa de Mâine”, START România, Rotaract Dolj și Suceava, Asociaţia Culturală Ginger Group, ARTI România, Bibliotecile Judeţene din Vâlcea, Dolj, Dâmboviţa, Suceava, Vaslui, Teleorman, Timiş şi Cluj.

Editurile brăilene care doresc să doneze cărți pentru a sprijini acest proiect se pot adresa Bibliotecii Județene “Panait Istrati” Brăila, persoană de contact Corina Ciuraru, corina_ciuraru@bjbraila.ro, tel. 0239619590 int. 106.

This template supports the sidebar's widgets. Add one or use Full Width layout.
Font Resize