„Șorțul povestitor” la „Fabrica de povești”

28 februarie 2019

Comentarii:

Off
 februarie 28, 2019
 Off

Secția Împrumut Carte pentru Copii. Ludotecă din cadrul Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila a găzduit joi, 28 februarie 2019, o nouă activitate. Preşcolarii grupelor mari de la Grădiniţa cu program prelungit nr. 51 „Așchiuță” au avut parte de o surpriză inedită. Au audiat povestea „Soarele și omuleții de zăpadă”, prezentată prin metoda șorțului povestitor. Elementele de fetru reprezentând personajele și decorul poveștii au apărut pe șorț în ordinea derulării evenimentelor.

Micuții, părinții și bunicii au fost plăcut impresionați de această metodă de abordare a unei povești. Activitatea de la Ludoteca bibliotecii brăilene a fost coordonată de doamnele educatoare Florentina Vodă, Olguța Vârlănuță, Carmen Grădeanu și Vasilica Sălceanu, fiind parte din proiectul „Fabrica de povești. Proiect intergenerațional”, finanțat prin programul Erasmus+. Manager de proiect este dr. Eduard Claudiu BRĂILEANU, șef serviciu Relații Publice în cadrul Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila.

Povestea a fost însoțită și de o sesiune de colorat cu tematica poveștii audiate, iar la final copiii au făcut și câteva poze de grup ca amintire. Jocul nu a fost neglijat nici el, cei mici având ocazia să inventarieze jucăriile și jocurile pe care secția destinată lor le pune la dispoziția tuturor copiilor cu permis de intrare la bibliotecă.

This template supports the sidebar's widgets. Add one or use Full Width layout.
Font Resize