ORAȘUL VERDE ȘI POVESTEA CULORILOR

Alec Blenche este unul dintre cei mai iubiți și citiți scriitori de carte pentru copii. Acesta a scris peste 35 de cărți, multe dintre ele făcând parte din serii precum: „Erus, Jup un pisoi de soi” sau „Cronicile pădurii”.

Cariera sa de scriitor a pornit de la dorința lui Alec Blenche de a le oferi părinților o mână de ajutor în gestionarea alimentației sănătoase a celor mici, el fiind de altfel și autor de conținut pe site-ul „Viața Verde Viu”. Poveștile au continuat să curgă, iar succesul nu s-a lăsat așteptat, deși editurile au fost sceptice inițial. Scriitorul mărturisește că își găsește inspirația în fiica sa, Emma, dar și în ceilalți copii, în animale, copaci sau plante, toate devenind pe rând muze ale sale și transformându-se în lecții pentru micuții cititori. „Eu îmi doresc pentru copilul meu să își trăiască viața după cum îi bate inima. Să trăiască corect, să își urmeze pasiunea. Să aibă un vis care să o facă fericită pe ea, dar și pe cei din jur. Consider că cele mai importante valori pentru un copil sunt răbdarea, generozitatea, iubirea și recunoștința. Dacă acestea sunt învățate și structurate bine în primii ani de viață, restul lucrurilor se vor așeza mult mai clar și mai ușor peste această fundație morală.”

Autor

Alec Blenche

Editura

UNIVERS

Locul și anul publicării

București, 2020

„Orașul verde și povestea culorilor” este o carte fermecătoare despre curajul de a fi diferit și de a vedea lucrurile altfel. În Orașul Verde totul este verde, chiar și oamenii. Toată lumea poartă ochelari și nimeni nu se gândește să îi dea jos, fie și pentru o clipă. Dar într-o zi, Oliv, un băiețel din acest oraș, se împiedică și cade, iar atunci când se ridică descoperă ceva miraculos care le va schimba viața tuturor. Alături de el în această aventură va fi Ocra, o fetiță din Orașul Galben, de la care Oliv va afla legenda purtării ochelarilor și care îl va provoca să intre într-un joc care îi va face pe locuitorii celor două orășele să privească lumea altfel.
Povestea este una captivantă, plină de situații din care cei mici pot desprinde învățături, iar imaginile ce însoțesc textul sunt extrem de atractive, parcurgerea lui fiind un adevărat deliciu literar plin de culoare.
Acest volum este disponibil pentru public, spre împrumut, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila. Disponibilitatea titlului poate fi consultată în catalogul electronic al bibliotecii – https://toread.bjbraila.ro/opac.