Centrul Multicultural

Centrul Multicultural (2)

American Shelf

Rafturile americane fac parte din programul de parteneriate cu biblioteci pe care l-a inițiat Ambasada SUA în România și completează cele nouă Colțuri americane (American Corners). Rafturile și Colțurile americane oferă resurse de informație autorizată despre istoria și cultura Statelor Unite ale Americii.

Centrul Multicultural (1)

Biblioteca Franceză

Biblioteca Franceză Ilarie Voronca are pe rafturi documente donate de Clubul Lyon din Franța și oferă pasionaților de limbă franceză cărți din toate domeniile cunoașterii. Alături de fondul francez, spațiul găzduiește și cărți în limbile italiană, germană, spaniolă, chineză, rusă și bulgară.

Situat la parterul imobilului de patrimoniu din strada Belvedere, nr. 3, Centrul Multicultural deține Centrul Cultural American și Biblioteca Franceză Ilarie Voronca.

Centrul Cultural American pune la dispoziția celor interesați o colecţie valoroasă de documente în limba engleză, din diferite domenii: cultură şi civilizaţie, istorie, geografie, filozofie, artă, economie, medicină, literatură. Acesta a luat ființă cu sprijinul Clubului Rotary din Brăila, Clubului Rotary din Newbury Park (U.S.A.) şi Consiliului Judeţean Brăila. Secția deține și Raftul American (American Self), donație de carte făcută de Ambasada SUA în România.

Luni – Vineri: 08.00 – 16.00

SERVICII GRATUITE

Îndrumare de specialitate pentru identificarea documentelor necesare

Împrumut la domiciliu și consultare pe loc a colecțiilor

Activități desfășurate pentru a marca evenimente importante

Concursuri școlare

Expoziții tematice

Vizionare de ecranizări după piese de teatru

Club de lectură

Ateliere creative

Vizite de prezentare