Secția de Împrumut pentru adulți

panait

Stație de auto-împrumut

Dorești să verifici disponibilitatea unui titlu în colecțiile bibliotecii? Panait, stația de auto-împrumut, te ajută! Poți accesa singur catalogul electronic al Bibliotecii Județene “Panait Istrati”.
Stațiile de auto-împrumut (cea de la Împrumut pentru Adulți, dar și cea aflată la partenerul imobilului nou) pot fi folosite de toți utilizatorii serviciilor de bibliotecă pentru a încărca cărți în contul propriu sau pentru a descărca publicațiile împrumutate, fără asistență din partea unui bibliotecar.
Încă nu ai făcut cunoștință cu Panait? Te așteptăm la bibliotecă!

drop box

Drop-box – returnarea rapidă a documentelor

Cutia de returnare (drop-box) facilitează returnarea documentelor din orice secție sau filială a insituției. Amplasată în peretele exterior al clădirii Bibliotecii, chiar lângă intrarea principală, aceasta funcționează non-stop, deci poți returna documentele oricând!

Clădirea de patrimoniu a bibliotecii, din Piața Poligon, nr. 4, găzduiește Secţia Împrumut pentru Adulţi, unde întreaga colecție de documente este dispusă pe domenii multiple, facilitând astfel accesul rapid și simplu. Volumele nou achiziționate sunt prezentate în vitrine special amenajate în holul de intrare, cu scopul a face cât mai accesibilă vizualizarea acestora.

Beneficiile permisului RFID:

  • Tranzacții realizate în sistem automatizat prin intermediul stației de auto-împrumut (self-check);
  • Returnarea documentelor împrumutate, fără asistență din partea unui bibliotecar, la cutia de returnare (drop-box), aflată la intrarea în bibliotecă, 7 zile din 7, 24 de ore din 24.

Luni: 11.00 – 19.00

Marți – Vineri: 08.00 – 19.00

Sâmbătă: 08.00 – 16.00

SERVICII GRATUITE

Îndrumare de specialitate pentru identificarea documentelor necesare

Rezervare și împrumut de carte

Prelungirea termenului cărților împrumutate

Schimb interbibliotecar

Expoziții tematice

Ore de specialitate sau de practică

Acces virtual în cazul anumitor titluri din colecția bibliotecii

Solicitări achiziții titluri noi sau insuficiente la raft

Organizarea de activități cultural-educative (varianta fizică și online)