Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Comemorare Panait Istrati

aprilie 15, 2022 @ 10:00 am - 12:00 pm

La 87 de ani de la trecerea în eternitate, Panait Istrati rămâne unul dintre scriitorii exponențiali ai Brăilei, reușind, ca nimeni altul, să transmită pulsul vremurilor apuse ale locurilor.
Vineri, 15 aprilie 2022, ora 10:00, o parte dintre elevii Centrului Județean de Excelență Brăila va participa la activitatea „Itinerariu istratian”, care constă într-o evocare a marelui scriitor brăilean Panait Istrati și amintirile despre orașul-port natal pe care acesta l-a descris în opera sa într-un mod inconfundabil. Elevii vor asista la o prezentare susținută de către prof. Ioan Munteanu, scriitor deja recunoscut pentru interesul pe care îl acordă memoriei culturale și istoriei locale brăilene, urmată de un tur ghidat „Pe urmele marelui Panait Istrati” realizat cu sprijinul prof. Camelia Mihaela Roșu, ghid de turism ”Walk this Way Brăila!”. Locurile în care marele nostru scriitor a lăsat o parte din sufletul lui vor fi descoperite pas cu pas.
Această activitate face parte dintr-o serie de acțiuni pe care Biblioteca Județeană ”Panait Istrati” și Centrul Județean de Excelență Brăila o realizează în cadrul parteneriatului pe care cele două instituții l-au încheiat în folosul elevilor brăileni care doresc să performeze în anumite discipline școlare. Coordonatori: dr. Corina Ciuraru, șef serviciu Biblioteca Județeană ”Panait Istrati” Brăila și prof. dr. Ștefan Aftodor, director Centrul Județean de Excelență Brăila.

Detalii

Dată:
aprilie 15, 2022
Oră:
10:00 am - 12:00 pm
Categorie Eveniment: