Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Eco Heroes

noiembrie 15, 2021 @ 8:00 am - 5:00 pm

Asociația „Creionăm Viitorul” împreună cu Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila vă invită în perioada 11-25 noiembrie 2021 la o serie de acțiuni de tip „plogging” organizate de Grupul de Inițiativă Locală „Eco Heroes”. „Plogging” este un concept de inspirație suedeză și se referă la strângerea gunoaielor în timp ce alergăm.
Așadar, iubitori de mediu și jogging de peste tot, vă încurajăm să dați o tură în natură și să contribuiți la crearea unui mediu mai curat! Pentru ca totul să fie și mai distractiv, luați-vă și prietenii cu voi! Nu uitați să ne trimiteți o fotografie sau un filmuleț din cadrul alergării, astfel încât să-i inspirați și pe alții (trimise în chat-ul paginii Creionăm Viitorul). Pentru că voi faceți un cadou naturii, vă facem și noi un cadou care să vă bucure de sărbători. Am pregătit câteva surprize fără plastic care vor ajunge la 15 dintre voi în cadrul tombolei organizate ulterior.
Daria Stanciu, Mihaela Dobrilă, Andreea Ștefan, Maria Călin și Andreea Pisică alcătuiesc echipa „Eco Heroes”, care dorește să participe activ la rezolvarea unor probleme locale privind ecologizarea. Acțiunea are loc în cadrul proiectului ”PLAS…TIC-tac-tic” care face parte din programul „Cu apele curate” implementat cu sprijinul Lidl România. Proiectul își propune să contribuie la conștientizarea tinerei generații asupra importanței protejării apelor prin reducerea consumului de plastic și printr-o mai bună gestionare a deșeurilor. Ne dorim ca adolescenții implicați în program să devină o voce în comunitatea lor, să-și asume rolul de organizatori comunitari și să se implice în mod constant în organizarea acțiunilor de protecție a mediului. În acest context s-au constituit mai multe grupuri de inițiativă locală, care au adus împreună tineri talentați cărora le pasă de bunăstarea orașului.
Măsurile se înscriu în Strategia REset Plastic care cuprinde cinci zone de acțiune – de la evitarea folosirii plasticului în ambalaje și regândirea design-ului acestora, la reciclare și ecologizare, până la inovare și educare în domeniu. Programul se desfășoară în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Participare Publica (CeRe), Bloc0 și Asociația pentru Relații Comunitare (ARC).
Vă așteptăm să vă alăturați inițiativei „Eco Heroes”!

Detalii

Dată:
noiembrie 15, 2021
Oră:
8:00 am - 5:00 pm
Eveniment Category: