Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Nocturna Bibliotecilor 2021

octombrie 1, 2021 @ 2:00 pm - octombrie 2, 2021 @ 8:30 am

În compania cărților și a filmelor vă așteptăm vineri, 1 octombrie, la evenimentul „Nocturna Bibliotecilor 2021” desfășurat la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila. Prezenta ediție aduce o ofertă generoasă de activități recreative pentru brăilenii de toate vârstele, obiectivul campaniei fiind acela de a atrage în spațiile de bibliotecă un public cât mai numeros.
Programul Nocturnei se poate vedea pe afiș.
Nocturna Bibliotecilor se desfășoară anul acesta în perioada 1 – 3 octombrie și se bucură de participarea bibliotecilor din țară și din Republica Moldova. Evenimentul este inițiat de Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), la această ediție alăturându-se și Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova (ABRM).
Preţ de o noapte, fiecare bibliotecă participantă va încerca să îşi surprindă vizitatorii cu oferte inedite: vizite de sedii, proiecţii de filme, concerte, lansări de carte, ateliere de creaţie, concursuri și expoziţii.
“Ca manifestare pro-lectură şi eveniment de promovare națională a culturii în toate formele ei, Nocturna Bibliotecilor vine să conștientizeze, mai profund decât până acum, rolul tot mai activ pe care instituția bibliotecii trebuie să-l reclame în societatea actuală”, a declarat preşedintele ANBPR, Dragoş-Adrian Neagu.
În ceea ce privește expoziția de caricatură „Bacovia 140”, vă amintim că acest proiect are o istorie de patru ani de zile. Din inițiativa caricaturistului băcăuan Victor Eugen Mihai – VEM, circa 200 de artiști din 52 de țări, de pe 6 continente au realizat caricaturi-portret ale celui mai renumit poet simbolist român, George Bacovia. În decursul acestor ani, s-au adunat peste 350 de lucrări realizate clasic sau digital.
Expozitia „Bacovia 140” va fi vernisată la Biblioteca Județeană ”Panait Istrati” Brăila în data de 1 octombrie 2021, la ora 18.30 în sala de expoziții din parcul bibliotecii. Este un proiect unic, atât prin dimensiunea geografică a desfășurării lui în 14 județe, cât și prin faptul inedit că Bacovia a fost un apropiat al graficii umoristice, desenând și publicând caricatură.
Vă așteptăm la Noaptea albă a bibliotecilor!

Detalii

Începe:
octombrie 1, 2021 @ 2:00 pm
Se termină:
octombrie 2, 2021 @ 8:30 am
Categorie Eveniment:

Loc de desfășurare

Biblioteca “Panait Istrati” Braila
Piața Poligon nr. 4
Brăila, Brăila 810026 România
+ Hartă Google
Telefon
(0239) 626-128
Vezi site-ul web Loc de desfășurare