Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

„Nu există nicio scuză împotriva violenței” – expoziție de carte

noiembrie 25, 2022 @ 8:00 am - 5:00 pm

Ziua de 25 noiembrie a fost stabilită de către Adunarea Generală a ONU ca fiind Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor și este marcată în toată lumea prin manifestări și acte de condamnare a diferitelor forme de violență asupra femeilor.

Data a fost aleasă pentru a comemora asasinarea violentă a trei dintre surorile Mirabal, care au fost ucise în Republica Dominicană în 25 noiembrie 1960, în timpul dictaturii lui Trujillo.
Violența împotriva femeilor include toate actele de violență pe criterii de gen, care cauzează sau sunt susceptibile de a cauza prejudicii sau suferințe fizice, sexuale, psihologice sau economice. Este una dintre cele mai răspândite, persistente și devastatoare încălcări ale drepturilor omului din lumea noastră, care astăzi rămâne în mare parte neraportată din cauza impunității, tăcerii, stigmatizării și rușinii din jurul acesteia. Violența împotriva femeilor continuă să fie un obstacol în calea realizării egalității, dezvoltării, păcii, precum și pentru îndeplinirea drepturilor omului ale femeilor și fetelor.
Tema de anul acesta este “UNITATE! Activism pentru a pune capăt violenței împotriva femeilor și fetelor” (UNITE! Activism to End Violence against Women & Girls).
Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor va marca lansarea campaniei UNITE (25 noiembrie – 10 decembrie) — o inițiativă de 16 zile de activism care se încheie în ziua care comemorează Ziua Internațională a Drepturilor Omului (10 decembrie).
Această campanie își propune să prevină și să elimine violența împotriva femeilor și fetelor din întreaga lume, făcând apel la acțiuni globale pentru creșterea gradului de conștientizare, crearea oportunităților de discuție asupra provocărilor și soluțiilor.
Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila marchează acest eveniment prin organizarea unei expoziții documentare intitulate „Nu există nicio scuză împotriva violenței”, ce reunește volume din colecțiile bibliotecii disponibile pentru împrumut. Expoziția poate fi vizitată la parterul Secției Împrumut pentru Adulți în perioada 25 noiembrie – 5 decembrie.
Silvia Iacob, bibliotecar

Detalii

Dată:
noiembrie 25, 2022
Oră:
8:00 am - 5:00 pm
Categorie Eveniment: