Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Spectacol de dansuri tradiționale la Casa Tineretului

martie 17, 2022 @ 5:00 pm - 7:00 pm

Spectacol de dansuri populare tradiționale din România, Portugalia și Turcia la Casa Tineretului. Intrarea liberă!

Joi, 17 martie 2022, ora 17.30, la Casa Tineretului din Brăila va avea loc spectacolul gratuit de dansuri populare tradiționale din România, Portugalia și Turcia intitulat: “Împreună prin tradiții” (Together through traditions).

Spectacolul face parte din activitățile proiectului “Inclusion, Traditions and Dance” (InTraDance), nr. proiect 2020-1-IT02-KA204-79443, la care Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila este parteneră, și adună laolaltă ansambluri de dansuri populare pentru adulți din țările amintite.

Portugalia este reprezentată de Grupo Folclórico de Cacia, membru al Federației Portugheze de Folclor, participant la festivaluri naționale și internaționale de folclor. La finalul muncilor câmpului și duminica, în curțile capelelor se dansau „Viras”, „Canas verde” și „Modinhas de roda”, dansuri exemplificate pentru publicul brăilean în cadrul spectacolului. Costumele pe care grupul le prezintă sunt copii fidele ale secolelor al XVIII-lea, al XIX-lea și al XX-lea și includ costume bogate, haine de lucru legate de mediul rural și costume de pelerinaj. Instructorul este Cristina Gaspar.

Partenerii din Turcia vin din Antalya, dar vor prezenta un colaj de dansuri din diferite regiuni din Turcia, sub coordonarea coregrafului Aydil Deveci.

Din România vor lua parte: Trupa „DANCE 60+”, Ansamblul „Hora Bărăganului”, Ansamblul „Spicul” Siliștea sub coordonarea coregrafilor Maria Oltenacu, Săndica Damache și Eduard Claudiu Braileanu. Programul ansamblurilor românești cuprinde dansuri populare, dar și dansurile de linie (moderne) ale Trupei DANCE 60+.

Coordonatorul național al proiectului este dr. Eduard Claudiu Braileanu, șef serviciu Relații Publice în cadrul Bibliotecii.

Accesul în sala de spectacol se face începând cu ora 17.00.

Detalii

Dată:
martie 17, 2022
Oră:
5:00 pm - 7:00 pm
Categorie Eveniment:

Loc de desfășurare

Casa Tineretului Brăila