Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Târgul Regional de Știință CODE Kids FEST Brăila 2023

octombrie 27, 2023 @ 11:30 am - 2:00 pm

Copiii pasionați de știință și tehnologie din patru județe își dau întâlnire, vineri, 27 octombrie, între orele 11.30 – 14.00, la Biblioteca Județeană “Panait Istrati”, la cea de-a II-a ediție a Târgului Regional de Știință CODE Kids FEST Brăila 2023.
Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului “CODE Kids – Programează viitorul comunității tale”, dezvoltat de Fundația Progress și are ca scop crearea unei mișcări de coding și STEM în care copii, tineri și bibliotecari din mediul rural și urban își dezvoltă competențele digitale și se implică în viața comunității prin rezolvarea unor teme digitale creative. Prin activitățile de formare și atelierele organizate este deschisă o altă fereastră către explorarea lumii digitale cu oportunitățile sale de dezvoltare și învățare, astfel încât peste 4.600 de copii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani să fie încurajați să se implice activ și chiar să urmeze o carieră în tehnologie. Programul a primit Premiul III la Secțiunea Educație și Învățământ în cadrul Galei Societății Civile, ediția 2023.
Târgurile de ştiinţă şi tehnologie pentru copii demonstrează că aceştia nu au limite şi nici bariere în ceea ce priveşte creativitatea.
Cluburile de coderi participante, respectiv echipele bibliotecilor publice din Ovidiu, Medgidia, Constanța, Tulcea, Sarichioi, Brăila, Chiscani, Galați și Fierbinţi-Târg, vor prezenta proiecte din sfera tehnologiei și științei și experimente de inginerie aplicată.
Evenimentul are loc în Spațiul Multicultural “Dunărea” din cadrul bibliotecii și este coordonat de Ștefăniță Alecu, analist programator.

Detalii

Dată:
octombrie 27, 2023
Oră:
11:30 am - 2:00 pm
Categorie Eveniment:

Loc de desfășurare

Biblioteca “Panait Istrati” Braila
Piața Poligon nr. 4
Brăila, Brăila 810026 România
+ Hartă Google
Telefon
(0239) 626-128
Vezi site-ul web Loc de desfășurare