Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Ziua Culturii Naționale

ianuarie 13, 2023 @ 8:00 am - 5:00 pm

15 ianuarie este o zi cu dublă semnificație pentru cultura română. Ea marchează Ziua Culturii Naționale și împlinirea a 173 de ani de la nașterea poetului național al românilor, prozatorul, dramaturgul, ziaristul și gânditorul Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 – 15 iunie 1889).
Motivul pentru care a fost aleasă ziua lui Mihai Eminescu drept Zi a Culturii Naţionale ar putea fi acela că Eminescu este ”Luceafărul” poeziei noastre, poetul “nepereche” al neamului românesc, iar personalitatea lui marcantă – nu doar în literatură, ci şi în jurnalism ori în filosofie i-a impresionat atât pe contemporanii săi, cât şi pe cei din generaţiile următoare. Așa cum afirma Mircea Eliade ,,Dacă poporul român dispare de pe faţa pământului şi rămâne o carte a lui Eminescu, lumea va şti cine au fost românii”.
Pentru a marca acest eveniment, în perioada 13-27 ianuarie 2023, la parterul Secției Împrumut pentru Aduți din cadrul Bibliotecii a fost organizată expoziția documentară intitulată ”Ziua Culturii Naționale.”
Expoziția este structurată pe trei secțiuni tematice și reunește documente aflate în colecțiile Secției Împrumut pentru Adulți. Prima secțiune cuprinde documente referitoare la viața culturală românească, istoria culturii naționale și personalități ale culturii române. A doua secțiune reunește documente despre viața și opera lui Mihai Eminescu, iar cea de-a treia referințe critice, surse de inspirație și simboluri ale operei eminesciene.
Silvia Iacob, bibliotecar

Detalii

Dată:
ianuarie 13, 2023
Oră:
8:00 am - 5:00 pm
Categorie Eveniment: