Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Ziua IEI, spectacol în curtea bibliotecii

iunie 24 @ 11:00 am - 12:30 pm

Fiecare 24 iunie trezește emoții pentru iubitorii de cămăși tradiționale românești. Ziua Universală a IEI este sărbătorită de ani de zile pe întreg mapamondul, comunitățile de români întrecându-se în a aduce un omagiu IEI, veșmântul obținut cu artă, semnificații și pasiune. Și la Brăila 24 iunie înseamnă mult: Ziua Universală a IEI, Sânzienele și Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul. În plus, tot pe 24 iunie, se împlinesc nouă ani de când grupul Poveștile IEI a avut prima întâlnire dedicată tuturor celor care iubesc cămașa românească și doresc să învețe cum să o coasă. De nouă ani la Brăila se cos cămăși, zeci de brăilence au fost îndrumate în acest meșteșug și, tot de nouă ani, tradițiile în acest frumos oraș de la Dunăre au prins un nou avânt și tot mai mulți susținători.

Vă invităm sâmbătă, începând cu ora 11.00, în curtea Bibliotecii Județene „Panait Istrati” Brăila să sărbătoriți alături de noi portul popular și minunatele tradiții românești.

Evenimentul cuprinde: Șezătoarea Poveștile IEI Brăila, un spectacol de dansuri și muzică populară, o expoziție de cămăși cusute tradițional.

Și-au anunțat participarea Grupurile Poveștile IEI Brăila și BiblioIE Chiscani, membrii Uniunii Județene Solidaritatea Pensionarilor – Filiala Brăila, Grupul vocal Chiralina condus de prof. Maria Radu și Școala Populară de Arte Vespasian Lungu – clasele canto muzică populară, orgă electronică și dansuri populare, coordonate de prof. Cristian Șonea.

Vă așteptăm cu drag!

Detalii

Dată:
iunie 24
Oră:
11:00 am - 12:30 pm
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

Biblioteca “Panait Istrati” Braila
Piața Poligon nr. 4
Brăila, Brăila 810026 România
+ Hartă Google
Telefon:
(0239) 626-128
Vezi site-ul web Loc de desfășurare