Monografia ruşilor lipoveni din Brăila

Photography | Motion

Monografie dedicată comunităţii brăilene a ruşilor lipoveni şi pescuitului.

Obiectivul general al proiectului este realizarea unei monografii dedicate comunităţii brăilene a ruşilor lipoveni şi pescuitului, activitatea tradiţională a acestei comunităţi.

Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România – Filiala Brăila a semnat contractul pentru finanţarea unei monografii dedicate ruşilor lipoveni din Brăila, în cadrul Programului Operaţional pentru Pescuit.

Comunitatea ruşilor lipoveni este una dintre cele mai semnificative comunităţi etnice din Brăila, iar lucrarea îşi propune să trateze acest subiect sub cele mai relevante aspecte ale sale evidenţiindu-se într- un mod binemeritat contribuţia pe care această comunitate a adus-o şi încă o mai aduce Brăilei.

PROIECT

Monografia ruşilor lipoveni din Brăila– pescuitul, activitate tradiţională

BENEFICIAR

Ruşii lipoveni din Brăila

OBIECTIV

Realizarea unei monografii

DISTRIBUIE
Proiect finantat prin Programul Operational pentru Pescuit 2007-2013 in baza contractului semnat cu Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale – Autoritatea de Management

Revitalizarea și valorificarea identității comunitare. Proiectul a fost înaintat Autorităţii Contractante prin intermediul Asociatiei ’’Grupul Local pentru Promovarea Dezvoltarii Integrate a zonei pescaresti a judetului Braila’’ (FLAG Braila).

Asistenta financiara nerambursabila alocata implementarii proiectului este 92832 lei. Perioada de implementare a proiectului este 08.04.2014 – 08.05.2015.