SECRETUL BIBLIOTECAREI

Marie Benedict este avocat pledant cu o experiență de peste zece ani. A absolvit Boston College și Boston University School of Law și este autoarea bestsellerelor “The Mystery of Mrs. Christie”, “Lady Clementine”, “The Only Woman in the Room”, “Carnegie՚s Maid” și “The Other Einstein”, toate traduse în numeroase limbi.
Victoria Christopher Murray este o autoare apreciată ale cărei cărți au fost tipărite în peste un milion de exemplare. Dintre cele peste treizeci de titluri care aparțin autoarei, amintim “Stand Your Ground”, care a fost premiată.
„Secretul bibliotecarei” ne spune povestea lui Belle da Costa Greene, o tânără angajată de magnatul J.P. Morgan să se ocupe de colecția lui de manuscrise, cărți și opere de artă rare, adăpostită în recent construita Bibliotecă Pierpont Morgan. Belle devine o figură omniprezentă în societatea newyorkeză de la începutul secolului trecut și unul dintre cei mai puternici oameni din lumea artei și a cărților, cunoscută pentru gustul ei impecabil și priceperea cu care negociază lucrări unice, contribuind la crearea unei colecții renumite în întreaga lume.
Dar Belle are un secret pe care trebuie să îl protejeze cu orice preț. Nu s-a născut Belle da Costa Greene, ci Belle Marion Greener. Este fiica lui Richard Greener, primul absolvent de culoare de la Harvard și un bine-cunoscut susținător al egalității rasiale.
Va reuși ea să-și păstreze identitatea de femeie albă, construită atent, în lumea rasistă în care trăiește?
Autor

MARIE BENEDICT, VICTORIA CHRISTOPHER MURRAY

Editura

Corint

Locul și anul publicării

București, 2024

„O conversație intimă și extraordinară cu trecutul. (…) În timp ce Belle da Costa Greene își împlinește visurile renunțând la identitatea sa, ne întrebăm dacă am face sau am putea să facem același lucru, pentru a schimba irevocabil lumea literară și familia noastră. Un roman mustind de cultură, artă, literatură și pasiune – frumusețea și nesăbuința dragostei sunt dezvăluite cu o uluitoare claritate.” (Patti Callahan, scriitoare)
„O poveste remarcabilă, care este o ficțiune istorică strălucită și totodată un comentariu important și oportun asupra rasismului (…) O lectură obligatorie.” (Pam Jenoff, scriitoare)
Acest volum este disponibil pentru public, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila. Disponibilitatea titlului poate fi consultată în catalogul electronic al bibliotecii – https://toread.bjbraila.ro/opac.