Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

142 DE ANI ÎN IMAGINI, expoziție foto-documentară

august 22, 2023 @ 8:00 am - 5:00 pm

În anul de grație 1881 ia ființă prima bibliotecă publică din Brăila, la inițiativa faimosului farmacist Constantin Hepites, a profesorului Atanasie Popescu și a altor personalități marcante ale urbei. În decursul timpului instituția a funcţionat în diferite locații și sub diferite denumiri: Biblioteca Publică a Comunei, Biblioteca Populară, Biblioteca Centrală a Raionului Brăilei, Biblioteca Municipală, iar de la centenar, din 1981, s-a numit Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila. În 2013 instituția s-a mutat în actualul spațiu, special conceput pentru funcționarea unei biblioteci moderne.
Biblioteca i-a slujit pe brăileni aproape permanent, aceasta fiind închisă pentru scurt timp doar în perioada de ocupație a Brăilei din primul Război Mondial și în timpul pandemiei.
Expoziția de fotografii este realizată de bibliotecar Laura Caplea și poate fi văzută în intervalul orar 10-18 în holul de intrare din sediul nou al bibliotecii. Imaginile prezintă actul de constituire semnat de Regele Carol I în 1881, perioada comunistă, Casa Tineretului – spațiul în care biblioteca a funcționat provizoriu timp de 9 ani și noul sediu din Piața Poligon nr 4, unde au fost reunite toate secțiile.
Vă invităm să le priviți de aproape și să rememorați o pagină din istoria Brăilei!

Detalii

Dată:
august 22, 2023
Oră:
8:00 am - 5:00 pm
Categorie Eveniment: