Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Activi prin educație

august 10, 2021 @ 8:00 am - august 11, 2021 @ 5:00 pm

Project: Active through education  2020-1-PL01-KA204-082094

Venue: County Public Library “Panait Istrati”, Poligon 4, Braila

Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila a găzduit în perioada 10-11 august 2021 întâlnirea partenerilor în cadrul proiectului Erasmus+ “Activi prin educație”, coordonat de Asociația “Initiativa Cetățenilor Seniori”.

Principalul scop al proiectului este acela de a îmbunătăți  metodele de lucru cu persoanele de peste 60 de ani utilizând practici europene verficate din domeniul educației și al activismului pentru o îmbătrânire activă. Contextul concordă cu noua prioritate a educației adulților introdusă în Ghidul programului revizuit din 2020 : promovarea programului Erasmus +  în rândul cetățenilor de toate vârstele, oferind oportunități educaționale și schimburi de experiență seniorilor pentru a construi și întări identitatea europeană.

 

Parteneriatul propune activități benefice adulților seniori, în special confruntați cu riscul excluderii sociale sau digitale, astfel ca prin educație să se îmbunătățească calitatea vietii. Proiectul este co-finanțat prin programul  Erasmus + al UE și este implementat din 31 octombrie 2020  până în 30 noiembrie 2022, de un concorțiu condus de Fundacja Edukacja i Media (Polonia), cu participarea Balkanska Agenciya za Ustoychivo Razvitie (Bulgaria), M&M – M&M Profuture Training, S.L. (Spania), Asociația Initiativa Cetatenilor Seniori (România) și Politistikos Laografikos Syllogos ”Itanos” –  Grecia.

Parteneriatul va trata tema urmărind următoarele obiective:

– îmbunătățirea cunoștințelor despre nevoile educaționale ale seniorilor;

– schimbul de experiență și compararea exemplelor de bună practică din țările partenere;

– examinarea noilor metode, adaptarea și implementarea cel puțin a uneia dintre acestea în cursuri curente;

– imbunătățirea instruirii și a metodelor de activare a persoanelor de peste 60 de ani;

– promovarea ideii de studiu pe tot parcursul vieții în rândul persoanelor de peste 60 de ani .

 

Proiectul “Activi prin educatie” va pune în aplicare cursuri /workshopuri pentru seniori urmărind creșterea competențelor (skills), va realiza o pagină a proiectului cu domeniul www.europeanproject.eu, va lansa un grup pe Facebook pentru cei interesați de subiect și va realiza un ghid  intitulat  “Culegere de bune practici – Activi prin educație” cu recomandări pentru profesori și educatori de adulți. Biblioteca Județeană va facilita activitățile din cadrul proiectului, pe care le va desfășura în parteneriat cu Asociația “Initiativa Cetățenilor Seniori”.

Detalii

Începe:
august 10, 2021 @ 8:00 am
Se termină:
august 11, 2021 @ 5:00 pm
Categorie Eveniment:

Loc de desfășurare

Biblioteca “Panait Istrati” Braila
Piața Poligon nr. 4
Brăila, Brăila 810026 România
+ Hartă Google
Telefon
(0239) 626-128
Vezi site-ul web Loc de desfășurare