Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Decorații românești în colecțiile Bibliotecii Județene “Panait Istrati” Brăila: 1878-2000, lansare de carte

ianuarie 17, 2022 @ 4:30 pm - 6:30 pm

Lansarea cărții „Decorații românești în colecțiile Bibliotecii Județene “Panait Istrati” Brăila: 1878-2000”, semnată de Ion Volcu și Ana Maria Florică, deschide seria evenimentelor culturale organizate de instituția noastră din acest an.
Vă invităm luni, 17 ianuarie, ora 16.30, la Sala Fănuș Neagu să aflați mai multe despre tezaurul pe care îl deține biblioteca brăileană, nu mai puțin de 90 de decorații, medalii și ordine care reprezintă momente de referință din istoria României, începând cu perioada Războiului de Independență din 1877 până la sfârșitul secolului XX.
„Decorațiile sunt asociate cu ceea ce înseamnă elita unui popor, iar cele militare sunt cele mai dorite căci sunt asociate cu ideea de eroism și patriotism. Din această perspectivă, decorațiile primite în Războiul de Independență și în cele două conflagrații mondiale au o semnificație de neegalat. În același timp, este o provocare să aflăm care a fost evoluția decorațiilor în timpul regimului comunist, perioadă în care unele au fost interzise, iar altele au fost valorificate în propriul interes ideologic și propagandistic”, afirmă în prefața volumului profesorul Ștefan Aftodor.
Moderează: Dragoș Adrian Neagu, directorul Bibliotecii Județene Brăila.
Prezintă: prof. dr. Ștefan Aftodor, președinte Filiala Brăila a Societății de Științe Istorice din România.

 

Detalii

Dată:
ianuarie 17, 2022
Oră:
4:30 pm - 6:30 pm
Categorie Eveniment:

Loc de desfășurare

Biblioteca “Panait Istrati” Braila
Piața Poligon nr. 4
Brăila, Brăila 810026 România
+ Hartă Google
Telefon
(0239) 626-128
Vezi site-ul web Loc de desfășurare