Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Lansarea cărții “Adevărate, trăite, de povestit”

octombrie 12 @ 5:00 pm - 6:30 pm

Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila în colaborare cu Teatrul “Maria Filotti” vă invită joi, 12 octombrie 2023, ora 17.00, la lansarea cărții “Adevărate, trăite, de povestit” scrisă de Elena Dumitrescu Nentwig. Evenimentul are loc la Teatrul “Maria Filotti”, iar intrarea publicului este liberă.
Prezintă dr. Valentin Popa și conf. univ. dr. Zamfir Bălan.
Moderează dr. Dragoș Adrian Neagu, directorul Bibliotecii Județene “Panait Istrati” Brăila.
Programul cuprinde momente muzicale susţinute de soprana Anda Ștefania Baciu.
Născută la Brăila, Elena Dumitrescu-Nentwig a absolvit la Iaşi Conservatorul de Muzică “Ciprian Porumbescu” şi a avut o carieră muzicală strălucită în calitate de solistă de operă. Recunoașterea internațională a avut loc după anul 1970, odată cu plecarea sa în exil și stabilirea în Germania. A cântat pe marile scene din Germania, Austria, Franța, Spania, Italia, Olanda, Cehia, Polonia, Israel. După încheierea carierei scenice, în cadrul studioului pe care l-a iniţiat, predă lecţii de canto unor tineri solişti aflaţi la început de carieră. În ultimii ani şi-a mutat studioul în Portugalia, acolo unde locuiește în prezent. În paralel, scrie în limba română şi germană proză cu tentă memorialistică, piese de teatru și povești pentru copii, operă care are numeroase ecouri favorabile în rândul cititorilor.
Odată cu lansarea cărţii “Adevărate, trăite, de povestit”, apărută anul acesta la Editura “Proilavia’ a Bibliotecii Județene Brăila publicul va avea acces şi la celelalte volume ale autoarei. Dintre acestea amintim: “Adevărate sau imaginate, de întâmplat s-au întâmplat…”, “Naufragiații din Brăila”, “Noi, romii și restul lumii”, “Iubire la margine de eșafod”, “De răsfoit” (basme și povestiri pentru copii), “Credinciosul meu dușman”, “Taina celor două perle”.
Vă așteptăm!

Detalii

Dată:
octombrie 12
Oră:
5:00 pm - 6:30 pm
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

Teatrul “Maria Filotti”