Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Oraşul meu, oraşul tău!

octombrie 17, 2023 @ 8:00 am - 5:00 pm

Oraşul meu, oraşul tău! Nu-i aşa că sună frumos?
Sau, împreună, ,,Oraşul nostru”.
Şi cum să nu sune frumos dacă acest concurs adresat copiilor a ajuns la a X-a ediţie. Un 10 mare, cât Brăila de mare şi mai mult chiar având în vedere numărul mare de copii participanţi timp de nouă ani la acest concurs. Motiv de bucurie şi de sărbătoare încununat cu laurii talentaţilor copii brăileni. Mulţi dintre ei, concurenţi la primele ediţii cu desene despre oraşul lor, sunt acum adolescenţi şi privesc cu nostalgie în urmă strângând la inimă premiile şi diplomele obţinute cu ani în urmă.
Descrierele lor în desene și eseuri despre Brăila, aşa cum au văzut-o când erau copii, sunt acum conturate în spaţiul citadin brăilean în imagini mai vii şi mai adevărate rămânând întipărite în memoria lor pentru totdeauna.
Prin lucrările voastre vom percepe mai aproape viaţa Brăilei cu tot ce are ea în acest spaţiu dunărean, cu străzile ei neschimbate de sute de ani, cu Chira lui Panait Istrati, cu oamenii prinşi în rădăcinele ale acestui oraş pentru că, nu-i aşa?, nu avem voie să uităm de unde am plecat.
Vă urăm succes şi să primiţi toţi câte un 10 la ediţia aniversară de anul acesta!
REGULAMENT
1. Organizator:
«Concursul pentru copii “Oraşul meu, oraşul tău”» este organizat de Biblioteca Judeţeană “Panait Istrati” Brăila – Secţia de Împrumut pentru Copii.Ludoteca (denumită în continuare «Organizator») cu sediul în Piaţa Poligon nr. 4, Brăila. Concursul se va desfăşura conform prezentului Regulament, ale cărui prevederi sunt obligatorii pentru toţi participanţii.
2. Locul de desfăşurare :
Concursul este organizat şi se desfăşoară în incinta Bibliotecii Judeţene “Panait Istrati” Brăila şi este publicat pe pagina de Facebook a Ludotecii – Sectia de Împrumut pentru Copii.Ludoteca. Pentru a participa la acest concurs, este necesar să aveţi o adresă de e-mail validă, un număr de telefon şi să furnizaţi nume/prenume reale.
3. Perioada de desfăşurare :
Ediția a X-a a concursului “Oraşul meu, oraşul tău” se va desfăşura în perioada 23 octombrie – 24 noiembrie 2023 şi va avea trei secţiuni : desene nivel preșcolar, desene nivel primar, compuneri. Recomandăm participanţilor să cuprindă în lucrările lor nu numai obiective culturale şi embleme reprezentative ale oraşului Brăila ci şi poveştile istorice ale bătrânului oraş, susurul Dunării, chiotul pescăruşilor, verdele grădinilor publice, treburile de zi cu zi ale trecătorilor brăileni, bogăţia pieţelor şi voioşia copiilor din parcurile de joacă.
În această perioadă se vor putea înscrie în concurs creaţiile celor mici, ultima lucrare fiind acceptată la data de 24 noiembrie 2023, ora 16:00.
4. Criterii de evaluare:
Secțiunea desene : format A4 landscape , respectarea temei concursului (orașul Brăila), gradul de finalizare, nota personală, expresivitatea elementelor de limbaj plastic, mesajul artistic transmis, echilibrul cromatic, acuratețea tehnicii folosite.
Secțiunea compuneri : format A4 landscape, respectarea temei concursului (orașul Brăila ), calitatea exprimării, folosirea expresiilor frumoase, așezarea în pagină a textului, corectitudinea scrierii, nota originală.
Juriul concursului va fi alcătuit din : profesor educație plastică Adrian Vasile, profesor învățământ primar Carmen Dumitriade, profesor învățământ preșcolar Ionela Fedmașu.
Se vor desemna câştigătorii, după cum urmează:
*premiul special pentru talent;
*premiul de popularitate (concurentul a cărui lucrare va primi cele mai multe voturi prin opţiunea Like, pe pagina de Facebook, va intra în posesia premiului);
*premii pentru fiecare secţiune.
5. Înscrierea în concurs:
Concursul se adresează copiilor de grădiniţă si claselor 0 – IV, iar participarea se va face cu ajutorul cadrelor didactice si al părinţilor. Prin urmare, pentru a participa la concurs, participanţii trebuie:
*Să aibă vârsta cuprinsă între 4 şi 11 ani;
*Să fie autorii lucrării prezentate;
*Să depună lucrarea la sediul bibliotecii până la data de 24 noiembrie 2023, însoţită de datele de contact ale unui părinte sau cadru didactic: e-mail şi număr de telefon;
*Un participant poate înscrie maxim 3 lucrări.
Fotografiile lucrărilor vor fi încărcate într-un album pe pagina de facebook Secția de Împrumut pentru copii.Ludoteca .
Vor fi şterse comentariile sau alt gen de texte care au un limbaj neadecvat.
Organizatorul îşi rezervă dreptul de a nu valida înscrierea în concurs a lucrărilor ce nu respectă cerinţele concursului.
6. Regulamentul concursului :
Regulamentul concursului este disponibil pe pagina de facebook Secţia de Împrumut pentru copii.Ludoteca. Participarea la acest concurs implică acceptarea irevocabilă şi necondiţionată a prevederilor prezentului Regulament şi obligativitatea respectării acestora.
Organizatorul îşi rezervă dreptul de a modifica oricând prevederile prezentului Regulament în măsura în care se va impune acest lucru, cu condiţia anunţării modificărilor pe pagina de facebook.
Modificările/formă modificată a Regulamentului intră in vigoare numai după publicarea online.
7. Contact:
Pentru mai multe informaţii referitoare la concurs, vă rugăm să vă adresați coordonatorului, Doinița Mihaela Stanciu, mail : sectiacopiibjbraila@gmail.com.
Mulțumiri sponsorilor concursului : Vard Brăila, Frontera Trading Srl, Pizza Radu Brăila!

Detalii

Dată:
octombrie 17, 2023
Oră:
8:00 am - 5:00 pm
Categorie Eveniment: