24 DE POVEȘTI ÎN AȘTEPTAREA CRĂCIUNULUI

Cartea “24 de povești în așteptarea Crăciunului” apărută în 2013, la editura Curtea Veche cuprinde, așa cum arată și titlul, douăzeci și patru de povești tradiționale, celebre în lumea întreagă, de citit în fiecare seară, din 1 decembrie până în 24 decembrie.
Calitatea tipografică a volumului este excepțională, imaginile care însoțesc textele fiind extrem de atractive pentru cei mici.
În paginile cărții, copiii vor putea lectura povești precum „Legenda primului brad de Crăciun”, „Cizmarul și spiridușii”, „Legenda Sfântului Nicolae”, „Poveste de Crăciun”, „Fetița cu chibrituri”, „Darurile magilor”, „Spărgătorul de Nuci și regele șoarecilor”, sau „Primul Crăciun”.
Cartea îmbină armonios legendele biblice cu fascinantele istorisiri ale unor scriitori celebri care au abordat în operele lor tema Crăciunului.
Autor

ANNE LANOE

Editura

Curtea Veche

Locul și anul publicării

București, 2013

Copiii pot urmări minunatele destine ale unor personaje de neuitat și se pot bucura astfel, alături de cei mari de frumusețea sărbătorilor de iarnă.
Așadar, din paginile acestei frumoase cărți putem afla povestea lunilor anului, în „Cei doisprezece poștalioni”, putem să înțelegem semnificația și unicitatea zilei de Crăciun alături de Amy căreia tatăl îi spune o poveste despre o fetiță ce și-ar fi dorit să fie Crăciunul în fiecare zi, putem să ne bucurăm de veșnicia bradului, frumos redată în legenda acestuia, să pătrundem în lumea neștiută a trolilor, care se bucură și ei, ca toată lumea de sărbătoarea Crăciunului, sau putem încă o dată să trăim magia „Primului Crăciun” alături de Maria și pruncul Iisus.
“Totul a început în seara de 24 decembrie. Casa în care s-a petrecut această întâmplare era luminată toată, de ți-era mai mare dragul s-o privești. Pomul de Crăciun, așezat pe o masă, așa cum e obiceiul în Scandinavia, era încărcat de ghirlande, jucării și lumânări, iar copiii din casă țopăiau de bucurie și de nerăbdare.” Astfel este descrisă atmosfera de Crăciun în carte și cu siguranță ea se va regăsi și în casele micuților care vor parcurge rândurile acestor istorisiri ce le vor bucura sufletele.
Acest volum este disponibil pentru public, spre împrumut, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila. Disponibilitatea titlului poate fi consultată în catalogul electronic al bibliotecii – https://toread.bjbraila.ro/opac.