ANXIETATEA ȘI FOBIA

Ritmul vieții cotidiene, provocările la care suntem supuși zilnic, obstacolele pe care le avem de depășit au dus în ultimii ani la apariția tot mai multor cazuri de tulburări de anxietate, lucru care afectează viața, relațiile interumane, dar și sănătatea fiecărui individ în parte.
„A șasea ediție a unui bestseller din Statele Unite ale Americii, «Anxietatea și fobia. Ghid practic pentru gestionarea anxietății și a fobiilor» oferă cititorilor atât informații de ordin teoretic din domeniul psihologiei și al psihiatriei, spre o mai bună înțelegere a psihicului uman, cât și informații practice, veritabile instrumente utile în lupta împotriva anxietății și a fobiilor. Exercițiile, paginile de jurnal, sugestiile pentru meditație și schimbare a stilului de viață vin în ajutorul oricărei persoane afectate de tulburările de anxietate”, se arată în volum.
Autor

EDMUND J. BOURNE

Editura

ALL

Locul și anul publicării

București, 2019

Cartea conține informații actualizate, rezultate din studiile făcute de Institutul Național pentru Sănătate Mintală din SUA. Motivul principal al apariției tulburărilor anxioase fiind, potrivit specialiștilor, stresul acumulat în timp. Schimbările prin care au trecut oamenii, dezvoltarea tehnologiilor și toate problemele apărute au dus la o capacitate a organismului uman de adaptare, dar acest lucru nu a fost posibil, în aceeași măsură, la fiecare individ în parte. Punctul limită până la care poate societatea să facă față în siguranță este tot mai greu de reperat pentru unii oameni, astfel încât numărul celor care au atacuri de panică, fobii sau tulburări de anxietate este în creștere. De aceea, Edmund J. Bourne oferă, în această nouă ediție, cazuri și situații concrete, dar și potențiale soluții – relaxare, exerciții fizice, gestionarea panicii, învingerea gândurilor negative, schimbarea convingerilor greșite, nutriție, tehnici de meditație și multe alte sfaturi care pot veni în sprijinul suferinzilor. Cu toate acestea, dacă cititorii interesați consideră că au nevoie de asistență și de consiliere profesională trebuie să se adreseze unui specialist.
Volumul este disponibil pentru public, spre împrumut, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila. Disponibilitatea titlului poate fi consultată în catalogul electronic al bibliotecii – https://toread.bjbraila.ro/opac.