CĂDEREA URIAȘILOR

Ken Follett s-a născut în anul 1949 în Țara Galilor. Este licențiat în filozofie și lucrează ca ziarist și ca director de editură. Prima sa carte de succes, “Prin urechile acului”, este premiată drept cel mai bun roman în America.
Ken Follett este o persoană activă în domeniul cultural, fiind membru în diferite organizații, în Academia Națională a Scriitorilor din Țara Galilor, fiind în același timp și un scriitor extrem de prolific.
Romanul “Căderea uriașilor” este primul volum din “Trilogia secolului”, acțiunea întinzându-se pe multe pagini și descriind luptele duse în lumea întreagă în spatele frontului Primului Război Mondial.
Autor

KEN FOLLETT

Editura

Rao

Locul și anul publicării

București, 2013

Cartea este bine documentată și descrie o lume care se întinde din Vladivostok până la Washington și din Berlin până la Paris. Autorul pleacă de la asasinarea arhiducelui Franz Ferdinand de la Sarajevo și recompune sfârșitul marilor imperii, adăugând în paginile romanului o frumoasă poveste de iubire.
Dragostea dintre Walter, fiul unui înstărit ofițer german, și Maud Fitzherbert, sora unui aristocrat englez cu rădăcini rusești, trebuie să rămână ascunsă din cauza faptului că țările acestora sunt în război. Cartea își plimbă cititorul prin uzinele rusești, prin porturile Mării Nordului, pe frontul de luptă franco-german, până la Parlamentul britanic și înapoi. Destinul personajelor principale se împletește în această amplă poveste cu destinul altor oameni din diferite colțuri ale lumii, a căror poveste este creionată de autor.
Cartea prezintă în esența ei viața și iubirea într-o perioadă de sfârșit de lume și început de vremuri noi, unde își desfășoară existența personaje din cele mai variate pături sociale: mineri, lorzi, regi, regine, politicieni, revoluționari, bolșevici. Unele dintre ele mor, altele își schimbă total destinul – fie își pierd averile și ajung la limita subzistenței, fie au o ascensiune pe scena politică, ajungând pe primele pagini ale marilor cotidiene.
În ciuda dimensiunii impresionante, romanul este captivant, cititorul având posibilitatea să trăiască alături de personajele cărții marile schimbări istorice.
Acest volum este disponibil pentru public, spre împrumut, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila. Disponibilitatea titlului poate fi consultată în catalogul electronic al bibliotecii – https://toread.bjbraila.ro/opac.