CAVALERUL CELOR ȘAPTE REGATE

George R.R. Martin, cunoscut și sub acronimul GRRM, este un autor american de fantasy, horror și science fiction, precum și scenarist și producător. Dintre cărțile ce l-au făcut celebru, putem aminti: “Urzeala tronurilor”, „Dansul dragonilor”, „Iureșul săbiilor” sau „Festinul ciorilor”.

Cavalerul celor șapte regate este un volum ce cuprinde trei nuvele: „Cavalerul rătăcitorSabia jurată” și “Cavalerul misterios”.

Autor

GEORGE R.R. MARTIN

Editura

Nemira

Locul și anul publicării

 București, 2015

Acțiunea desfășurată în paginile cărții are loc cu un secol înainte de evenimentele din „Urzeala tronurilor”, în epoca în care dinastia Targaryenilor controlează Tronul de Fier. Încă mai trăiesc oameni care au văzut dragonii zburând deasupra orașelor distruse. Iar Westeros-ul este plin de urzeli regale, rivalități, dar și de eroi.

Cadrul este așadar cel cu care autorul și-a obișnuit cititorii, scriitura specifică acestuia se păstrează și în această carte, apar personaje noi, dar care pot fi încadrate în tipologii ușor de recunoscut, apare și aici același univers violent și plin de eroism, toate acestea fiind condimentate cu un umor sarcastic, extrem de atractiv.

Eroii celor trei nuvele sunt Dunk și Egg. Ser Duncan cel Înalt este un cavaler novice, dar curajos, care își întrece rivalii prin statura impunătoare. Alături de el se află varianta în miniatură a acestuia, Egg, al cărui nume adevărat, ascuns de toți cei pe care-i întâlnesc, este Aegon Targaryen. Cititorul va fi plăcut surprins să constate de asemenea că în paginile nuvelelor apar personaje a căror existență fusese amintită în „Urzeala tronurilor” și care acum oferă o frumoasă întoarcere în timp.

Cartea propune publicului turniruri spectaculoase, comploturi, intrigi regale, aventuri extraordinare care captează și fac din acest volum o lectură plăcută și antrenantă.

Așadar volumul apărut la editura Nemira este unul despre cavalerism, despre conservarea valorilor morale și diferențele dintre clasele sociale, într-o lume imaginată, dar care își deschide porțile, impresionând prin povestea incitantă și mesajul transmis.

Acest volum este disponibil pentru public, spre împrumut, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila. Disponibilitatea titlului poate fi consultată în catalogul electronic al bibliotecii – https://toread.bjbraila.ro/opac.