DECIZIE MORTALĂ

Melvin Burgess este un autor de literatură pentru tineret, născut în anul 1954, în Marea Britanie. Cărțile sale sunt apreciate de public, scriitorul abordând teme controversate cum ar fi dependența juvenilă de droguri sau sexul. Tonul apropiat, sincer și plin de umor captează interesul adolescenților.

În “Decizie mortală” acțiunea se petrece în Manchester și în prim plan se află Adam, un adolescent deziluzionat, care alege drumul greșit în viață.

Pe lângă povestea personală a tânărului protagonist, autorul surprinde cu măiestrie și viața orașului care „fierbe”, mișcările de stradă fiind extrem de frecvente. O grupare de radicali numiți Fanatici amenință să pornească o revoluție. Tinerii sunt atrași de un nou drog extrem de puternic, supranumit Moartea. Adam cade și el în capcana drogurilor și singura soluție pe care o întrezărește în viața sa plină de dezamăgiri este captivantul drog care îi va oferi o săptămână de extaz total și apoi o moarte rapidă.

Autor

MELVIN BURGESS

Editura

Editura Rao

Locul și anul publicării

București, 2015

Decizia pe care urmează să o ia tânărul întreține suspansul romanului, care captează prin acțiunea intensă, dialogul ce determină parcurgerea ușoară a acestuia și limbajul specific unei societăți în derivă.

Violența generală guvernează peste oraș, economia se prăbușește, singurul bun pe care oamenii îl mai dețin este propria viață pe care trebuie să învețe să o prețuiască și să o respecte.

“Cărțile lui Burgess se vor dovedi a fi, oare, prefigurări ale unei realități care va să vină? Sau sunt doar ceea ce își dorește noua generație de cititori, avizi de povești despre viitorul postapocaliptic pe care îl cred posibil? Oricare ar fi răspunsul, Melvin Burgess, nașul literaturii pentru adolescenți, propune în romanul Decizie mortală, o variantă proprie, sumbră și neliniștitoare.( The Independent )

Acest volum este disponibil pentru public, spre împrumut, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila. Disponibilitatea titlului poate fi consultată în catalogul electronic al bibliotecii – https://toread.bjbraila.ro/opac.