DIN NOU ÎNDRĂGOSTITĂ

Sophie Cramer s-a născut în Soltau, Germania, în 1974, și a crescut în Lüneburg Heath. A studiat limba germană și științele politice la Bonn, înainte de a se muta la Hamburg. După o scurtă carieră în domeniul radioului, a hotărât să își înceapă propria afacere. În prezent, lucrează ca editor și profesoară. A scris până în prezent două romane, dintre care cel de față, „Din nou îndrăgostită”, a fost adaptat atât pentru ecran (de două ori), cât și pentru scenă.
Povestea este una simplă, dar plină de căldură și de speranță, plasată în lumea modernă, în care mesageria telefonului mobil ocupă, așa cum știm de altfel, un loc extrem de important în relațiile noastre cu ceilalți.
Autor

SOFIE CRAMER

Editura

Leda Bazar

Locul și anul publicării

București, 2023

Clara are treizeci de ani și se află într-o perioadă nu tocmai bună a vieții ei, deoarece logodnicul acesteia a suferit un accident care a lăsat în urmă multe semne de întrebare și în urma căruia bărbatul a părăsit această lume. La câteva luni după nefericitul eveniment, Clara găsește o modalitate de a comunica cu iubitul ei, trimițându-i sms-uri. Ceea ce nu știe ea este că mesajele pline de tristețe, nostalgie, dragoste, suferință, dar și iubire ajung la Sven, un jurnalist de patruzeci de ani care, la rândul lui, suferă în urma unei relații eșuate. Uimit, acesta nu răspunde scurtelor texte primite și, pentru o perioadă, se mulțumește doar să se familiarizeze cu misterioasa persoană, cunoscând-o treptat prin puținele dezvăluiri pe care le cuprind mesajele. Jocul îl atrage însă și își dorește din ce în ce mai mult să o cunoască pe Lilime, motiv pentru care, la insistențele prietenilor și folosindu-se de secretele jurnalismului de investigații, începe să facă cercetări.
Descoperă o tânără pictoriță talentată, pe cale de a se vindeca de trauma suferită, bulversată de sentimentele care o copleșesc și de nelămuririle pe care încă le are față de alegerea fostului ei iubit. Totul din jur îi amintește de el, muzica, locurile unde obișnuiau să petreacă timpul liber, mâncărurile, însă tânăra încearcă să meargă mai departe, iar arta sa și sms-urile trimise o ajută în acest sens. Inevitabil, vine și momentul în care îl cunoaște pe Sven, iar atracția față de acesta este evidentă. Între ei se află însă un secret care le poate distruge de la început firava relație ce e pe cale să prindă viață.
Cartea este scrisă într-un stil lejer, se citește ușor, fiind potrivită pentru iubitorii genului romance. Povestea cuprinsă în paginile ei este una care oferă speranță și care te face să crezi în destin și în finalul fericit al lucrurilor.
„Profund emoționantă! O poveste deopotrivă captivantă și romantică despre ce înseamnă să primești o a doua șansă, dar și despre cum să continui să mergi mai departe după ce ai suferit o pierdere grea.” (Kirkus)
Acest volum este disponibil pentru public, spre împrumut, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila. Disponibilitatea titlului poate fi consultată în catalogul electronic al bibliotecii – https://toread.bjbraila.ro/opac.