DRAGOSTE VIRTUALĂ

Daniel Glattauer s-a născut la Viena în 1960. Este scriitor și jurnalist, articolele sale publicate în „Der Standart” fiind reunite până în prezent în trei volume.

Romanul “Dragoste virtuală” a devenit în scurt timp un bestseller atât în Germania, unde a fost publicat prima dată, cât și în SUA, Marea Britanie, Franța sau Spania.

Autor

DANIEL GLATTAUER

Editura

Pandora M

Locul și anul publicării

București, 2012

Cartea este una inedită, în paginile ei fiind reconstituită o poveste de dragoste înfiripată în urma unui dialog virtual, prin intermediul e-mailurilor dintre Emmi Rothner și Leo Leike.

Vrând să rezilieze un contract la o revistă, Emmi încurcă adresa și trimite un mail unui necunoscut. Dându-și seama de greșeală aceasta se scuză, însă dialogul continuă până când cei doi ajung să se descopere unul pe celălalt, să se cunoască prin intermediul cuvintelor, să fie fascinați unul de celălalt.

Din ce în ce mai atrași unul de altul, Emmi și Leo amână permanent momentul întâlnirii, ea fiind căsătorită, iar el străduindu-se să-și revină după o decepție în dragoste.

“Dragoste virtuală” este în esența ei o carte despre comunicare, despre importanța acesteia într-o relație, despre femeie și bărbat, despre personalitatea umană, despre iubire, fidelitate, dar în primul rând despre cuvânt și puterea acestuia de a schimba vieți.

Cei doi, deși nu s-au văzut niciodată, ajung să se cunoască, să-și dea seama de compatibilitatea sufletească dintre ei, să acumuleze dorințe pe care, parcurgând cartea, cititorul va descoperi dacă cei doi ajung să și le împlinească.

“Scrie-mi Emmi. A scrie e la fel cu a săruta. E ca și când te-ai săruta fără buze. E un fel de a te săruta cu mintea.

“Dragoste virtuală” este așadar o carte care captivează, un dialog viu, bogat, amuzant „un love story tipic zilelor noastre, cu un sfârșit pe cât de neașteptat, pe atât de inevitabil.” (The Guardian)

Acest volum este disponibil pentru public, spre împrumut, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila. Disponibilitatea titlului poate fi consultată în catalogul electronic al bibliotecii – https://toread.bjbraila.ro/opac.