ELEANOR & PARK

Rainbow Rowell este o scriitoare de origine americană, născută în anul 1973, în Ohama, Nebraska. Primul ei roman, „Attachments”, a apărut în 2011, fiind urmat, în 2013, de „Fangril” și „Eleanor & Park”, ultimul fiind un bestseller internațional, tradus în peste zece limbi.
“O poveste de iubire frumoasă, care te bântuie… «Eleanor & Park» mi-a adus aminte nu numai ce-nseamnă să fii tânăr și îndrăgostit de o fată, dar și ce-nseamnă să fii tânăr și îndrăgostit de o carte.” (John Green)
Romanul prezintă o pagină frumoasă din existența a doi tineri, Eleanor și Park, pe care destinul îi aduce împreună. Eleanor este o adolescentă timidă, complexată de înfățișarea sa, cu o viață dificilă în familie, alături de tatăl său vitreg. Ea se întoarce acasă după ce fusese alungată timp de un an. În autobuzul ce o duce spre școală îl întâlnește pe Park, un băiat tăcut, de origine asiatică, ce pare preocupat doar de muzică și de benzile sale desenate.
Autor

RAINBOW ROWELL

Editura

Youngart

Locul și anul publicării

București, 2015

Povestea de iubire se înfiripă timid, treptat și firesc. Cei doi ajung să comunice prin intermediul pasiunilor comune și să împartă bucuria de a descoperi trăirea primilor fiori ai dragostei.
Pe lângă sentimentele celor doi, în carte sunt surprinse și alte probleme care marchează viața adolescenților: discriminarea în rândul colegilor de școală, violența în familie, sărăcia, hărțuirea psihică și sexuală. Tuturor acestora cei doi reușesc să le facă față, trăind din plin emoțiile ce le invadează sufletele.
Personajele cărții devin emblematice pentru lumea complicată și totodată extrem de simplă a adolescenților, motiv pentru care romanul este îndrăgit de cititorii din lumea întreagă, ce se pot regăsi în paginile cărții.
Romanul este narat la persoana a III-a, urmărind în paralel cele două personaje, uneori perspectivele intersectându-se. Dialogul predomină, ceea ce face din această carte o lectură ușor de parcurs.
“Amuzant, plin de speranță, slobod la gură, sexy și sentimental, acest roman se dragoste va captiva cititorii tineri și adulți deopotrivă.” (Kirkus Review)
Acest volum este disponibil pentru public, spre împrumut, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila. Disponibilitatea titlului poate fi consultată în catalogul electronic al bibliotecii – https://toread.bjbraila.ro/opac.