FEMEI CARE ALEARGĂ CU LUPII – povești și mituri ale arhetipului Femeii Sălbatice

În fiecare femeie se ascunde o creatură puternică, înzestrată cu instincte bune, pasionată, creativă și înțeleaptă. Adesea însă, cultura și societatea au sufocat această “Femeie sălbatică”, au redus-o la tăcere, încercând cu obstinație să o “civilizeze”, forțând-o să-și asume roluri rigide, care-i înăbușă elanurile.
Psihanalistă și povestitoare, fascinată de mituri și legende, Clarissa Pinkola Estés ne invită să recuperăm această parte adânc îngropată în noi, vibrantă, generoasă, plină și dătătoare de viață. Prin săpături psihoarheologice în ruinele subpământeanului feminin și făcând apel la vechi tradiții, mituri și povești, ea ne deschide drumul și ne arată că stă în puterea fiecăreia să regăsească, înăuntrul său, “Femeia Sălbatică”.
“Îi sunt recunoscătoare acestei cărți și Clarissei Pinkola Estés. Lucrarea îi arată cititorului ce minunat este să ai curaj și să fii femeie.” (Maya Angelou, scriitoare și poetă)
Autor

DR. CLARISA PINKOLA ESTÉS

Editura

Niculescu

Locul și anul publicării

București, 2020

“O carte absolut unică… O efervescentă și încântătoare proză… Va deveni cu certitudine o Biblie a femeilor dornice să înfăptuiască lucrarea profundă. Este o hartă a tuturor capcanelor, obișnuite sau groaznic de neașteptate, pe care le întâlnește o femeie pe drumul înapoi la sinele său instinctual.” (Los Angeles Times)
“O lucrare profund spirituală. Onorează ceea ce este neîmblânzit la o femeie, tenacitatea ei, inteligența. Venerează sufletul feminin.” (The Washington Post Book World)
“Lucrarea Clarissei Pinkola Estés, având rădăcini în rituri și obiceiuri străvechi legate de viața de familie și în psihologia arhetipală, întărește ideea că sufletul nu dispare, ci doar merge să se odihnească puțin. Acest volum ne amintește că suntem parte integrantă din natură, că suntem conectați cu ea, dar avem totuși o latură sălbatică în noi, iar recuperarea acelei vitalități primordiale ne ajută să ne regăsim locul potrivit în lume.” (Thomas Moore, autor al bestsellerului Care of the Soul)
“O voce fascinantă, plină de farmec… Autoarea, care stăpânește foarte bine arta narațiunii, ne propune mai multe povestiri dramatice pe care le știe de la mătușile ei imigrante.” (Newsweek)
Aceasta este una dintre vechile binecuvântări care circulau în familia mea: «Cel care va rămâne treaz la capătul unei nopți de depănat povești, va deveni, cu siguranță cel mai mare înțelept!» S-ar putea să fii tu. Sau s-ar putea să fin noi toți.” (Dr. Clarissa Pinkola Estés)
Acest volum este disponibil pentru public, spre împrumut, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila. Disponibilitatea titlului poate fi consultată în catalogul electronic al bibliotecii – https://toread.bjbraila.ro/opac.