FUGI, ROSE, FUGI!

Dolly Parton este cântăreață, compozitoare, producătoare, femeie de afaceri și filantrop, o imagine reprezentativă pentru genul country. A compus peste 3.000 de cântece și a vândut peste 100 de milioane de discuri în întreaga lume.
James Patterson este unul dintre cei mai cunoscuți și prolifici scriitori ai Americii. Cărțile sale s-au vândut în întreaga lume în aproape 400 de milioane de exemplare. A scris romane care se încadrează în genuri diverse, de la thriller, la romane de dragoste și cărți pentru copii. De asemenea, este recunoscut pentru colaborările sale cu diverse personalități ale lumii politice sau artistice care au dat naștere unor titluri apreciate de cititori. De o astfel de colaborare se bucură și romanul „Fugi, Rose, fugi!”.
Autor

DOLLY PARTON, JAMES PATTERSON

Editura

Leda Bazaar

Locul și anul publicării

București, 2022

Povestea surprinsă în paginile acestei cărți este una captivantă datorită acțiunii care curge gradat, mergând spre un punct culminant ce ține cititorul cu sufletul la gură. AnnieLee este o tânără care aspiră ca muzica ei să umple stadioane. Pentru a-și îndeplini visul, merge la Nashville, locul unde muzica country este apreciată și ascultată de toată lumea. Tânăra pare dispusă să înfrunte orice, dormitul sub cerul liber, călătoriile riscante alături de șoferi necunoscuți, munca în diverse baruri, totul doar pentru ca vocea ei să se poată face auzită. Și într-adevăr, atunci când piesele ei ajung la vedeta Ruthanna Ryder, aceasta îi acordă credit necondiționat, luând-o sub aripa sa protectoare. Tensiunea crește însă cu fiecare pagină a cărții, deoarece AnnieLee pare să fugă de ceva sau de cineva din trecutul său, pe care nu este dispusă să îl împărtășească cu nimeni, nici măcar cu Ethan, un tânăr cântăreț chipeș și galant, ce nu își ascunde atracția pe care o simte față de fată.
Cartea atrage prin personajele bine construite, prin frumoasa poveste de dragoste, dar și prin suspansul introdus încă de la scena din Prolog. Un alt detaliu inedit este reprezentat de inserarea unor piese la finalul cărții, despre care aflăm că sunt cuprinse pe noul album al lui Dolly Parton, inspirat din viața lui Rose. De altfel, muzica este prezentă în întreaga carte, fiecare scenă aproape având corespondent într-un cântec. În plus, cititorul o va recunoaște desigur pe celebra autoare a romanului în personajul fictiv Ruthanna Ryder sau în varianta sa mai tânără, aflată la început de carieră, AnnieLee.
„Dolly Parton reprezintă inima și sufletul plin de dor ale acestui roman fabulos. Intră în scenă și James Patterson, care știe să captiveze cititorul, să creeze suspansul și să scrie un roman mai bine decât oricine altcineva din lume.” (Lee Smith, scriitor)
„Plin de tensiune și incitant! (…) Măiestria cu care Patterson dozează suspansul + cunoștințele din interior ale lui Parton despre partea întunecată a celebrului oraș Nashville = o lectură grozavă.” (Lisa Gardner, scriitoare)
„Da, Dolly Parton, care a contribuit la intriga acestei povești. (…) Oare umbre din trecutul ei o bântuie? Parton a scris douăsprezece cântece special pentru această carte!” (Library Journal)
„O călătorie palpitantă spusă de două voci îndrăgite și având ca fundal lumea muzicii country.” (Kathleen Grissom, scriitoare)
În curând povestea va fi transpusă și într-un film produs de Reese Witherspoon, cu Dolly Parton protagonistă.
Acest volum este disponibil pentru public, spre împrumut, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila. Disponibilitatea titlului poate fi consultată în catalogul electronic al bibliotecii – https://toread.bjbraila.ro/opac.