ÎNCEPUTURI FĂRĂ SFÂRȘIT

Rebecca Yarros este o cunoscută autoare de bestsellere, care a publicat până în prezent peste douăzeci de romane cu succes la public. Este o povestitoare înzestrată, ceea ce i-a adus premiul de excelență din partea Colorado Romance Writers. Rebecca iubește eroii militari, având o căsnicie fericită de aproape douăzeci de ani cu propriul erou.
“Începuturi fără sfârșit” este o carte pentru iubitorii de literatură romantică, care îmbină frumos două povești a două femei, nepoată și străbunică.
Autor

REBECCA YARROS

Editura

Litera

Locul și anul publicării

București 2023

Georgia Stanton, proaspăt divorțată și dezamăgită profund de fostul soț, se întoarce din New York la casa copilăriei sale din Colorado, unde a fost crescută de străbunica sa, Scarlett Stanton, o celebră scriitoare de cărți romantice, care decedase de curând, la onorabila vârstă de 100 de ani. Viața Georgiei e departe de a se așeza pe drumul ei, asta și datorită faptului că se află în conflict cu propria mamă care își dorește neapărat să publice pentru banii pe care i-ar primi ultima carte rămasă neterminată a străbunicii, motiv pentru care aceasta angajează un tânăr scriitor de succes, Noah Harrison, pentru a oferi romanului finalul meritat.
Cartea este una specială, deoarece e o autobiografie, pe care Scarlett nu și-a dorit niciodată să o termine și cu atât mai mult să o publice, iar Georgia luptă pentru păstrarea acestui drept, dar și cu propriile speranțe care îi spun că dacă va ceda dorințelor mamei ei, aceasta nu o va mai părăsi cum a făcut-o întotdeauna. Așa că, într-un final, acceptă ca atrăgătorul și arogantul Noah să ducă la bun sfârșit cea mai importantă carte a străbunici sale, însă nu reușesc să se pună prea ușor de acord cu privire la nota în care ar trebui să se termine aceasta – una tristă, așa cum a fost realitatea bunicii sale, care și-a așteptat aproape o viață întreagă soțul sau una optimistă, pe care cei doi iubiți ar fi meritat-o, dar viața și circumstanțele crude le-au refuzat-o.
Rebecca Yarros alternează capitolele din prezent cu cele din trecut și astfel reușim să cunoaștem povestea unică și extrem de profundă dintre Scarlett și Jameson, care au avut neșansa să trăiască în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Scarlett face parte din aristocrația decăzută a Angliei și are niște părinți care își doresc cu tot dinadinsul să își păstreze poziția și averea, motiv pentru care îi găsesc fetei un pretendent pe măsura doleanțelor lor. Scarlett însă se înrolează alături de sora sa Constance în Forțele Aeriene Auxiliare Feminine, ajutând piloții aflați în luptă cu precizia mișcărilor lor pe planșete. Îl cunoaște astfel pe Jameson, un american chipeș care s-a înrolat ca pilot în armata britanică, tocmai pentru a ține războiul departe de țara și de familia lui. Povestea celor doi este profundă și nespus de romantică, iar pericolul în mijlocul căruia se află tânărul cuplu va ține cititorul în tensiune maximă, dorindu-și ca cei doi să reușească să supraviețuiască războiului și să aibă parte de o viață lungă și fericită, așa cum merită.
Manuscrisul și scrisorile dintre Scarlett și Jameson pe care le parcurg Noah și Georgia la peste 80 de ani distanță le dezvăluie acestora faptul că finalul poveștii de dragoste nu a fost unul fericit, așa cum de altfel Georgia știa, însă îi lasă și cu câteva semne de întrebare care vor conduce spre un final cu totul neașteptat, dar și spre clarificarea propriilor sentimente, fiind evident faptul că între ei nu poate fi doar o simplă relație bazată pe afaceri sau o aventură ce se va termina o dată cu publicarea ultimei cărți a lui Scarlett Stanton.
Acest volum este disponibil pentru public, spre împrumut, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila. Disponibilitatea titlului poate fi consultată în catalogul electronic al bibliotecii – https://toread.bjbraila.ro/opac.