ISTORIA LUI RĂZVAN

Horia Corcherș s-a născut în anul 1974, la Cluj-Napoca și este absolvent al Facultății de Litere. “Istoria lui Răzvan” este o carte destinată copiilor, fiind prima de acest gen scrisă de autor.

Acțiunea romanului se desfășoară cândva, în viitor, într-o lume a tehnologiei, a gadgeturilor și consolelor cu jocuri, atunci când caietele și cărțile în format de hârtie se mai găsesc doar la muzeu.

Autor

HORIA CORCHEȘ

Editura

Arthur

Locul și anul publicării

București, 2014

Răzvan, eroul cărții, descoperă în podul casei un frumos caiet, legat în piele, al bunicului său, pe care deschizându-l, face cunoștință cu istoria românilor. Puștiul se minunează permanent de ceea ce află și îi împărtășește totul prietenului său, Sergiu, de curând plecat din oraș, printr-o serie de scrisori virtuale.

Deci fii atent, că nu știu cum să-ți zic să mă înțelegi și să mă crezi, Bunucul se pare că la școală SCRIA (!) în caiete ceea ce spunea profesorul! Ascultă-mă bine, că nu sunt basme, n-ai decât să crezi că inventez! În primul caiet erau tot felul de formule de matematică, cred că învățau ceva teoreme vechi de când lumea, de-acesta m-am plictisit după vreo două pagini. Al doilea era de istorie! Buuuuun! Imaginează-ți, ISTORIE scria clar pe caiet, iar înăuntru despre tot felul de chestii care claaaaar erau din trecut! Că nu cred că inventa! Așa!  Hmmm… nu știu cum să îți explic, parcă erau niște lucruri întâmplate cândva și pe care le învățau cică să nu uite trecutul și să înțeleagă cum s-a ajuns în prezent! HAAA-HAAAHAAA!”

Astfel Răzvan pătrunde într-o lume necunoscută și alături de el și micii cititori ai cărții. El face o călătorie în timp și se întâlnește cu oameni obișnuiți sau eroi de legendă din vremea unor domnitori precum Mircea cel Bătrân, Mihai Viteazul, Ștefan cel Mare, Iancu de Hunedoara, Vlad Țepeș, Decebal sau Burebista. Copilul are o mulțime de întrebări la care primește răspunsuri. Evenimentele și personajele sunt bine studiate din punct de vedere istoric, datele concrete fiind redate sub forma notițelor bunicului, la care se adaugă și un aer de legendă, ceea ce face ca această carte să fie extrem de atractivă pentru cei mici, care vor cunoaște astfel o parte din istoria noastră între-un mod inedit, prin joc, poveste și imagini.

Acest volum este disponibil pentru public, spre împrumut, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila. Disponibilitatea titlului poate fi consultată în catalogul electronic al bibliotecii – https://toread.bjbraila.ro/opac.