LUMINA DINTRE OCEANE

Scriitoarea M.L. Stedman s-a născut și a crescut în Australia, iar în prezent trăiește la Londra. “Lumina dintre oceane” este primul ei roman, care în scurtă vreme după lansare a cunoscut succesul la public, fiind tradus în peste patruzeci de limbi.
Romanul surprinde povestea de viață a unui cuplu, frumoasă și tulburătoare, care poartă cititorul în îndepărtata Australie, imediat după Primul Război Mondial.
Autor

M.L. STEDMAN

Editura

Polirom

Locul și anul publicării

Iași, 2013

După patru ani de coșmar pe front, Tom Sherbaune se întoarce în țara sa natală, angajându-se paznic la farul de pe insula Ianus Rock, aflată la o jumătate de zi distanță față de coastă. Eforturile oamenilor de a îngropa amintirile războiului și de a-și reface treptat viața impresionează și emoționează cititorul. Cu sufletul plin de cicatrici, Tom speră că “dacă va reuși să plece destul de departe – de oameni, de amintiri – timpul își va face datoria.” Și viața lui într-adevăr se schimbă. Liniștea și siguranța pe care i le conferă insula sunt completate de faptul că se îndrăgostește. Căsătoria cu Izzy îi aduce numeroase clipe minunate. Fericirea celor doi umbrește însă odată cu încercările nereușite ale acestora de a avea un copil. Ca un miracol divin, în viața cuplului intră Lucy, un bebeluș care este găsit într-o barcă alături de un bărbat mort și care va deveni copilul de care se vor bucura ca și cum ar fi fost al lor.
Lucrurile însă se complică după doi ani, când, întorși pe continent, descoperă că hotărârea luată le-a schimbat iremediabil destinele.
“Lumina dintre oceane” este romanul care îl determină pe cititor să trăiască drama personajelor, să își pună o serie de întrebări, să se confunde cu eroii cărții, să le trăiască povestea.
“O minunată poveste a iubirii și a pierderii, a dreptății și a răului, a ceea ce oricare dintre noi ar face pentru cel iubit.” ( The Boston Globe )
Acest volum este disponibil pentru public, spre împrumut, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila. Disponibilitatea titlului poate fi consultată în catalogul electronic al bibliotecii – https://toread.bjbraila.ro/opac.