MAESTRUL PĂPUȘAR

Joanne Owen s-a născut în Țara Galilor, a studiat antropologia, arheologia și științele sociale la St John’s College Cambridge. A lucrat în domeniul vânzărilor de cărți și al publishing-ului după încheierea studiilor. Pasionată de muzică, Joanne cântă la chitară bas și la acordeon într-o trupă, locuiește momentan în Londra alături de partenerul ei de viață și colecționează marionete. Primul roman al acesteia este “Maestrul păpușar”, apărut în anul 2008.
Autor

JOANNE OWEN

Editura

Rao

Locul și anul publicării

București, 2011

Acțiunea cărții se desfășoară în Praga, la începutul secolului XX, oraș de care autoarea este fascinată și a cărui atmosferă magică este descrisă în paginile romanului.

Povestea este una captivantă, îmbinând realul cu fantasticul pe parcursul celor cinci acte în care este divizată cartea. Fiecare act reprezintă de fapt câte o zi de la începutul anului 1898, din viața Milenei. Aceasta este fiica unui fost proprietar de teatru, care a murit într-un nefericit accident. Din acel moment viața fetei se schimbă, deoarece teatrul este abandonat, iar frumoasa și talentata ei mamă dispare și nimeni nu reușește să îi dea de urmă.

Cititorul pătrunde într-o lume magică a vechiului oraș odată cu momentul în care Milena îl întâlnește pe Maestrul păpușar și pe amenințătorii lui protejați, gemenii Zdenko și Zdenka, în apropierea faimosului Ceas Astronomic, exact în ziua de naștere a mamei ei.

Poveștile pe care bunica Milenei i le spune fetei reprezintă o incursiune în lumea fantastică, unde fata află detalii despre strămoșii ei și despre moștenirea acesteia.

Pe lângă subiectul captivant, cartea atrage cititorul prin ilustrațiile reușite, de asemenea textul este însoțit de un ghid de pronunție a sunetelor în limba cehă și de un glosar unde sunt explicați anumiți termeni utilizați în roman.

Fascinanta poveste a marionetelor îmbină așadar cu succes tradițiile cehe, desprinse din legende, cu o adorabilă istorisire fictivă în care naratorul obiectiv transpune în mod sensibil sentimentele și speranțele Milenei.

Acest volum este disponibil pentru public, spre împrumut, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila. Disponibilitatea titlului poate fi consultată în catalogul electronic al bibliotecii – https://toread.bjbraila.ro/opac.