O FAMILIE APROAPE NORMALĂ

Mattias Edvardsson este profesor, locuiește în Löddeköpinge, Suedia și este autorul mai multor romane pentru adulți și adolescenți.

„O familie aproape normală” este bestseller în Suedia și a fost publicat până în prezent în peste treizeci de țări. Romanul este un thriller complex, extrem de captivant, care abordează numeroase teme.

Autor

MATTIAS EDVARDSSON

Editura

TREI

Locul și anul publicării

București, 2019

Stella Sandell, o adolescentă de nouăsprezece ani, este acuzată că a ucis un bărbat de peste treizeci de ani, fiind reținută pentru presupusa faptă. Din acest moment, viața familiei, care ducea o existență normală, este dată total peste cap. Cartea este construită pe trei voci narative și astfel cititorul cunoaște personajele și întâmplările prin care trec acestea din punctul de vedere al fiecărui narator: tatăl – preot, mama – avocat și adolescenta ce se află în centrul unei situații extrem de grave, ce pare fără ieșire.
Povestea urmărește relația dintre părinți și fiica adolescentă, libertatea acordată și restricțiile impuse, reacțiile fetei și răzvrătirea ei, greșelile făcute de-a lungul timpului de ambele părți, dar și atitudinea adulților, blocajele în comunicare și dificultățile pe care toți membrii familiei le întâmpină în depășirea acestora.
Un alt aspect surprins este reprezentat de prietenia dintre Stella și Amina, care au crescut împreună și ajung să treacă printr-o experiență care le va marca viața.
De asemenea, modul diferit de a acționa al părinților, care descoperă că de la un anumit punct ajung să nu își mai cunoască suficient fiica, stârnește interesul cititorului, fiind uimitor cât de departe pot merge aceștia pentru a o proteja, căutând subterfugii în sistemul judiciar suedez.
„Un thriller alert, care vorbește despre compromisurile pe care le facem pentru a împlini așteptările celor dragi.” (New York Times Book Review)
„Edvardsson îmbină cu măiestrie tema sacrificiului și a vinovăției părintești într-o poveste de familie profundă și emoționantă.” (Kirkus Reviews)
„Un roman captivant despre situații-limită și provocările psihologice pe care acestea le presupun.” (Booklist)
Acest volum este disponibil pentru public, spre împrumut, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila. Disponibilitatea titlului poate fi consultată în catalogul electronic al bibliotecii – https://toread.bjbraila.ro/opac.