PISICILE RĂZBOINICE – ÎN INIMA PĂDURII – vol. 1

“Pisicile războinice – În inima pădurii” este primul volum din lunga serie scrisă de Erin Hunter, din care au fost traduse până în prezent patru cărți în limba română.

Așa cum aflăm încă din titlu, cartea ne introduce în lumea pisicilor, care, personalizate fiind, participă la o serie de aventuri ce țin cititorul cu sufletul la gură de la prima până la ultima pagină a cărții. Povestea surprinde confruntarea clanurilor pisicilor sălbatice: Clanul Tunetului, Clanul Umbrelor, Clanul Vântului și Clanul Râului. Alături de aceste pisici sălbatice vine și un motănel de casă, Roșcovanul, care tentat fiind de lumea din pădure, se alătură Clanului Tunetului, devenind inițial ucenic și apoi războinic.

Autor

ERIN HUNTER

Editura

Editura Galaxia Copiilor

Locul și anul publicării

București, 2013

Pisicile din Clanul Tunetului sunt în mare pericol, deoarece sinistrul Clan al Umbrelor devine mai puternic pe zi ce trece. Roșcovanul, care devine pe rând Labă de foc și apoi Inimă de Foc, se dovedește a fi cel mai viteaz dintre toți, un fost motan din lumea oamenilor, care nu prinsese nici măcar un șoarece în viața lui.

Antrenamente, probe, lupte, suferință, pierderi importante, victorii, uneori neașteptate, toate acestea fac din romanul „Pisicile războinice” unul interesant și antrenant atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, iubitori de pisici și de lectură deopotrivă.

Acest volum este disponibil pentru public, spre împrumut, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila. Disponibilitatea titlului poate fi consultată în catalogul electronic al bibliotecii – https://toread.bjbraila.ro/opac.