Proiectul Agora Culturală

Photography | Motion

Permanentizarea serviciului de realizare de povești digitale inspirate din viața comunității

Promovarea valorilor culturale specifice minorităților etnice din România, folosind tehnica poveștilor digitale.

Proiectul se va derula în municipiul București și în județele Cluj, Sibiu și Brăila, unde bibliotecarii publici și membrii comunității vor participa la ateliere de Digital Storytelling regionale și la spectacole de teatru profesioniste.

Finalitatea proiectului Agora Culturală @ Biblioteca Ta va consta în permanentizarea serviciului de realizare de povești digitale inspirate din viața comunității, și în special a minorităților, la biblioteca publică.

Proiectul îşi propune să identifice şi să pună în valoare specificul cultural al minorităţilor etnice din România și reprezintă, totodată, o modalitate inovatoare de a conștientiza publicul privind valoarea memoriei colective și de a încuraja participarea minorităților etnice la viața culturală, într-un mod creativ.

PROIECT

Proiectul Agora Culturală

BENEFICIAR

Minoritățile etnice.

OBIECTIV

Promovarea valorilor culturale specifice minorităților etnice

DISTRIBUIE
Proiectul se desfășoară în intervalul aprilie 2015 – aprilie 2016, urmând ca în această perioada să fie realizate un număr de minim 800 de povești digitale pentru cele patru centre regionale și minim 1000 de persoane implicate la nivel național.

Participarea la sesiunile de instruire este gratuită, pe bază de înscriere, antrenând persoane cu etnii, credințe religioase diferite și mai ales vârste diferite, într-o cercetare privind diversitatea culturală a orașului, dar și valorficarea și interpretarea imaginii comunității, biblioteca devenind facilitator avizat în crearea de material care provin de la utilizatori care aleg să participle pentru dezvoltare personală și culturală.

Beneficiile aduse de acest curs pentru participanți sunt următoarele:

  •  Expertiză internațională
  •  Networking de calitate
  •  Acces la tehnologie
  • Inovație și creativitate
  • Propria poveste digitală
  • Expunere și vizibilitate prin intermediul proiectului.

Prin intermediul tehnicii poveștilor digitale, utilizată ca manieră de lucru în sesiunile de instruire organizate în cadrul Bibliotecii Județene “Panait Istrati” Brăila, fiecare participant – ca membru al comunității – realizează propria poveste pe bază de testimoniale, video sau fotografii despre valori culturale, viață, profesie, hobby sau experiențele relevante și a are posibilitatea de a o împărtăși lumii prin intermediul comunicării online.
Traineri: Laura Caplea și Maria Valentina Blănaru