SABOTORUL

“Sabotorul”, noul roman din seria Isaac Bell al lui Clive Cussler și Justin Scott atrage atenția prin modalitatea în care autorii își concep și regizează intriga. Celebrul detectiv al agenției Van Dorn, fiu de bancher, Isaac Bell este nevoit să apeleze la cunoștințele sale din lumea bancară căreia i-a întors spatele pentru meseria aleasă și chiar se bazează pe informațiile tatălui său pentru a putea să-l identifice pe cel numit de toți “Sabotorul”.

Personajul negativ de această dată este reprezentat de un om extrem de puternic și influent, care timp de mai mulți ani pune la cale un plan extrem de minuțios prin care nu dorește doar să-l înlăture pe unul dintre cei mai puternici oameni din lumea construcției de cale ferată, dar și să câștige controlul total al unei ramuri în plină expansiune.

Autor

CLIVE CUSSLER și JUSTIN SCOTT

Editura

Editura Rao

Locul și anul publicării

București, 2015

Micile incidente la calea ferată, construită de puternicul Osgood Hennessy – președintele Căilor Ferate Southern Pacific, sunt apoi amplificate de tăierile firelor de telegraf, interceptările mesajelor și exploziile la linia de cale ferată care trebuia să-și croiască un nou drum.

Cu inteligență și dovedind o cruzime diabolică, Sabotorul își pune planul în aplicare. O parte din bătălii sunt câștigate de detectivul Isaac Bell care încearcă să-i ghicească intențiile, dar nu puține sunt situațiile în care Sabotorul reușește să surprindă forțele de ordine și chiar să fie cu un pas înaintea lor. Confruntările dintre detectiv și Sabotor devin tot mai intense și mai dese pe măsură ce planurile personajului negativ se apropie de punctul central. În această luptă Isaac Bell își pierde o parte dintre prieteni, dar dovedește încă odată că motto-ul agenției de detectivi – prinderea urmăritului prin orice mijloace – se adeverește chiar dacă după ani buni. Acțiunea începută în 1907 se finalizează abia în 1934.

“Cussler, cunoscut în primul rând pentru thrillerele contemporane high-tech, se întoarce în timp, mai exact cu un secol în urmă, în această pasionantă continuare a romanului Urmărirea (2007). Isaac Bell, detectivul agenției Van Dorn, revine în atenția cititorilor, de data aceasta pentru a descoperit un sabotor foarte inteligent. Cei care au senzația că parcă au mai citit despre așa ceva în cărțile lui Clive Cussler vor fi fericiți să descopere o nouă sclipire. Mai multe romane despre peripețiile lui Isaac Bell ar fi binevenite” – Booklist.

Din aceeași serie la Biblioteca Județeană puteți citi și “Urmărirea”, cartea fiind apărută la Editura Rao, în 2011.

Acest volum este disponibil pentru public, spre împrumut, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila. Disponibilitatea titlului poate fi consultată în catalogul electronic al bibliotecii – https://toread.bjbraila.ro/opac.