SCRISOAREA DE CRĂCIUN

Emily Stone este o autoare galeză de ficțiune romantică, născută în 1989, care locuiește în Chepstow. Aceasta este cunoscută pentru romanele ei „Scrisoarea de Crăciun” („Always, in December” - 2021) și „Un ultim dar de Crăciun” („One Last Gift” - 2022). Primul său roman a fost inspirat de moartea mamei care s-a petrecut atunci când Emily Stone avea doar șapte ani.
Ambele cărți au primit recenzii foarte bune de la publicul cititor, fiind apreciate pentru sensibilitatea și emoțiile transmise.
În romanul de debut al autoarei, totul începe cu o scrisoare. Josie este o tânără care în fiecare an se cufundă în tristețe în preajma sărbătorilor de iarnă, din cauza faptului că atunci când era doar un copil, părinții ei au murit într-un accident de mașină, chiar în noaptea de Crăciun. Păstrează totuși o tradiție, aceea de a le scrie câte o scrisoare în fiecare decembrie, pe care o încheie invariabil cu: “Mi-e dor de voi mereu!” și pe care o duce la cutia poștală, deși știe că nu va primi niciun răspuns. La starea sa nu tocmai bună, se adaugă în acest an și faptul că iubitul ei Oliver a înșelat-o cu o colegă de birou. Cufundată în gânduri în drum spre poștă, Josie îl lovește din greșeală cu bicicleta pe Max, un bărbat extrem de atrăgător și misterios în același timp, moment în care viața tinerei femei se schimbă.
Autor

EMILY STONE

Editura

Nemira

Locul și anul publicării

București 2022

“Din nou, un claxonat, de astă dată mai puternic. Josie a icnit, revenind pe pista pentru biciclete, și și-a plecat privirea ca să schimbe vitezele, când mănușile i-au alunecat pe metal.
A ridicat ochii și a văzut un taxi negru oprit în față, pe pistă, cu avariile aprinse. A bâjbâit după frâne, dar portiera taxiului se deschidea deja spre trotuar. Josie a înjurat, a cotit brusc și a zărit fugitiv chipul unui bărbat care a coborât din mașină și a închis portiera în urma lui. S-a uitat la ea și a observat la timp că se îndreaptă spre el.
Frânele bicicletei au scârțâit dureros și Josie a încercat să vi¬reze la stânga și să-l evite. Dar nu a fost suficient. Inima îi bătea nebunește, parcă avertizând-o și, pentru o clipă paralizantă, a întâlnit privirea confuză a bărbatului în ochii căruia se reflecta farul bicicletei. În secunda următoare zăcea trântit pe spate, iar bicicleta și-a con¬tinuat drumul nestingherită. Josie a întins mâinile în față și durerea i-a străbătut încheieturile când a aterizat, lovindu-se de asfalt.”
Josie a crezut tot timpul că este singura persoană care nu sărbătorește Crăciunul, dar descoperă că și Max are motive întemeiate să facă același lucru, iar cei doi ajung să petreacă împreună sărbătorile. Întâlnirea accidentală se dovedește extrem de benefică. Josie și Max se vor cunoaște treptat, iar bărbatul o va face pe Josie să evolueze pe multe planuri. Fata își rezolvă problemele personale care îi guvernau viața, își redescoperă pasiunile și trăiește așa cum niciodată nu își imaginase că o va face. Îndrăgostită până peste cap, Josie e convinsă că și-a descoperit iubirea vieții, până când Max dispare fără urmă și fără să-și ia măcar rămas-bun, lăsând în urma sa doar o scrisoare.
După ceva timp, intervine iarăși soarta și cei doi se reîntâlnesc la un alt Crăciun, ceea ce le oferă șansa să-și lămurească sentimentele și atitudinea. Romanul lui Emily Stone este extrem de sensibil, iar finalul îl transformă dintr-o carte romantică într-o poveste de neuitat, despre ceea ce trebuie să prețuim în această viață, despre pierderi și regăsiri de sine, despre cât de important este să le fim alături celor dragi și să conștientizăm că existența noastră este efemeră și că e datoria noastră să o facem de neuitat.
“O poveste de dragoste tulburătoare, o pledoarie pentru viață și iubire care o să înmoaie toate inimile și o să vă cuprindă ca într-o îmbrățișare plină de căldură înainte de Crăciun.” (Josie Silver, autoarea bestsellerului „O zi de decembrie”)
„Un roman care o să vă frângă inimile și pe care n-o să-l puteți uita!” (Publishers Weekly)
Acest volum este disponibil pentru public, spre împrumut, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila. Disponibilitatea titlului poate fi consultată în catalogul electronic al bibliotecii – https://toread.bjbraila.ro/opac.