VREMEA VRĂJITOAREI NICIODATĂ

Adina Rosetti s-a născut în anul 1979, la Brăila și este scriitoare și jurnalistă. De-a lungul timpului a scris articole pentru publicații precum „Dilema Veche” și „Time Aut”, de asemenea a fost patru ani redactor la revista „ELLE” România.

În literatură debutează în 2010 cu romanul „Deadline”, urmat în 2015 de volumul de proză scurtă „De zece ori pe buze”.

Autor

ADINA ROSETTI

Editura

ARTHUR

Locul și anul publicării

București, 2019

În anul 2014 a publicat cartea pentru copii „Domnișoara Pomâine și joaca de-a Timpul”, care a primit premiul „Cea mai frumoasă carte pentru copii și tineret”, în cadrul galei „Cele mai frumoase cărți din România”. Romanul a fost dramatizat de teatrul pentru copii „Momolino”. Autoarea își amintește cu drag de vremea propriei copilării și de poveștile pe care le asculta atunci și care i-au deschis orizontul spre inventarea unor lumi magice.
În „Vremea Vrăjitoarei Niciodată”, Domnișoara Poimâine a crescut, este o adolescentă rebelă, cu haine asimetrice și păr violet. Aceasta se reîntoarce în mărețul Regat al Timpului, de unde fusese exilată pe Insula cu Turn de către unchiul său, Tempus Întâiul. Regele însă îi refuză cererea de a fi primită înapoi, motiv pentru care Poimâine fuge în neștire și ajunge la Mlaștina Vrăjitoarei Niciodată care îi va da un praf magic ce poate îngheța persoanele asupra cărora este suflat. Ea speră că astfel va putea să îl oprească pe unchiul său și să preia controlul în Regatul Timpului, însă lucrurile nu vor sta chiar așa. Însoțind personajul, cititorul va intra într-o serie de aventuri cu pirați, vrăjitoare și muzicanți, cu dictaturi sumbre și povești de dragoste emoționante.
„Doi pași în spate, spre Alaltăieri. Apoi o săritură în Viitor, direct spre Răspoimâine, pe urmă ia-o cât mai repede către Vreodată. Învârtește-te câțiva ani în Prezent și, foarte important!, nu te uita înapoi Niciodată. Mergi mereu către A Fost Odată. Aruncă o privire Numaidecât către Trecut, dar nu clipi și nu trișa. Doar așa o poți vedea pe Domnișoara Poimâine! Apoi vei încăleca pe-o șa și, cândva, vei spune povestea…” își sfătuiește scriitoarea cititorii.
Acest volum este disponibil pentru public, spre împrumut, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila. Disponibilitatea titlului poate fi consultată în catalogul electronic al bibliotecii – https://toread.bjbraila.ro/opac.